ΚεντρικήΥγεία

Θ. Πλεύρης: «Προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο ΕΣΥ από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις»

23/3/2023

Τι έγραψε ο υπουργός Υγείας με αφορμή την υπόθεση των 3 παιδιών από την Πάτρα και την εν εξελίξει δίκη

Την απόφασή του να στηρίξει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ «από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις» εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργείο Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Έναυσμα αποτέλεσαν οι επιθέσεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες εναντίον των 18 υγειονομικών που καταθέτουν ως μάρτυρες για τον θάνατο των 3 παιδιών από την Πάτρα.

Μάλιστα οι υγειονομικοί ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργού για όσα υφίστανται από την εμπλοκή τους στην υπόθεση εδώ και δύο χρόνια.

Με την γραπτή του δήλωση, ο κ. Πλεύρης απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης στην υπόθεση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως υπουργού να τους παράσχω τη νομική υποστήριξη που δικαιούνται.

Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις».

Πηγή: https://www.ygeiamou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

13/8: Με ιδιαίτερη προσοχή τα λόγια και οι κινήσεις σας σήμερα – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Το αδυνάτισμα θεραπεύει τον τύπου 2 διαβήτη για αρκετά χρόνια, λένε οι ειδικοί

xristiana

Ρεύμα: Ξανά την ανιούσα πήραν οι τιμές – Στα 409 ευρώ/MWh

xristiana