ΚεντρικήΟμορφιά

Δεν θες επιδερμίδα που γυαλίζει! Έξυπνα tips για να φέρεις την ισορροπία στο λιπαρό σου δέρμα

3/3/2023

Σε καμία δεν αρέσει η επιδερμίδα που γυαλίζει και φαίνεται ιδρωμένη.

Σου μιλάω εκ πείρας γιατί έχω λιπαρή επιδερμίδα και τα τελευταία χρόνια έχω ψάξει και έχω δοκιμάσει τα πάντα ώστε το δέρμα μου να φαίνεται φρέσκο και δροσερό!

Εάν έχεις και εσύ λιπαρό δέρμα λοιπόν, υπάρχουν κάποια δοκιμασμένα tips, που λειτουργούν και μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να μειώσεις την λιπαρότητα και να πετύχεις μια πιο ισορροπημένη επιδερμίδα.

#Πλένετε καθημερινά το πρόσωπό σας, ιδανικά με “double cleansing”, διπλό καθαρισμό:

Ο τακτικός καθαρισμός του δέρματός με ένα απαλό καθαριστικό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της λιπαρότητας και ακαθαρσιών.

#Χρησιμοποιήστε ένα τόνερ:

Η χρήση toner μετά τον καθαρισμό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση ρύπων από το δέρμα και μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη των πόρων, μειώνοντας έτσι την εμφάνισή τους.

#Ενυδατωθείτε:

Ακόμα και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Αναζητήστε ελαφριάς υφής ενυδατικές κρέμες χωρίς έλαια που δεν θα φράξουν τους πόρους σας.

#Χρησιμοποιήστε blotting papers:

Τα χαρτάκια αυτά, που έχω πάντα στην τσάντα μου, είναι σωτήρια γιατί βοηθούν στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας από το δέρμα όλη την ημέρα, χωρίς να χαλάσουν το μακιγιάζ σας.

Απορροφούν το σμήγμα!

#Αποφύγετε ορισμένα συστατικά:

Ορισμένα συστατικά μπορεί να επιδεινώσουν το λιπαρό δέρμα, επομένως είναι σημαντικό να τα αποφεύγετε.

Αυτά περιλαμβάνουν βαριά έλαια όπως ορυκτέλαιο και βαζελίνη, λανολίνη, σιλικόνες καθώς και το λάδι καρύδας και βούτυρο κακάο.

#Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ:

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα βήτα-υδροξυ οξύ που μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος και μπορεί να αποφράξει τους πόρους.

Το τεϊέλαιο, tea tree και η κομπούχα επίσης, που υπάρχουν ως συστατικά σε προϊόντα περιποίησης, εξισορροπούν τη λιπαρότητα!

Εάν δεν είστε σίγουρες ποια προϊόντα να χρησιμοποιήσετε ή πώς να φροντίσετε σωστά το δέρμα σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μιλήσετε asap με έναν δερματολόγο για σίγουρα αποτελέσματα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Διαδικτυακή Διάλεξη Με Θέμα «Τέχνη Και Ψυχική Υγεία»

xristiana

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Εθελοντική Αιμοδοσία

xristiana

Νερό ρυζιού για άμεσα «γυάλινη» επιδερμίδα

xristiana