ΚεντρικήΚοινωνικά

Οι Δήμοι Θεσσαλονίκης Και Ωραιοκάστρου Δίπλα Στους Σεισμόπληκτους Της Τουρκίας Και Της Συρίας – Πού Συγκεντρώνονται Είδη Πρώτης Ανάγκης

8/2/2023

Πρωτοβουλία για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου καθ’ όλο το 24ωρο.

Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια – Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα – Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας – Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

Για τον καλύτερο συντονισμό οι φορείς ή οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη στο τηλέφωνο 6955 511.547.

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2313 317.611 (τις καθημερινές έως τις 15.00) και 2313 317.777 (όλο το 24ωρο).

Στους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, οι οποίοι πλήττονται από τους φονικούς σεισμούς που προκάλεσαν την απώλεια της ζωής χιλιάδων ανθρώπων συμπαραστέκεται και ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια και καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν στη δράση αλληλεγγύης.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία. Η καταστροφή από το φονικό σεισμό είναι τεράστια, οι νεκροί χιλιάδες. Στο Δήμο Ωραιοκάστρου κινητοποιούμαστε και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, για να αποσταλεί στις δύο χώρες. Οι Δημότες του Δήμου Ωραιοκάστρου απλώνουμε το χέρι για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τον πιο τραγικό τρόπο», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Καλούμε τους συνδημότες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, να συμμετάσχουν στη δράση αλληλεγγύης και να συνδράμουν στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα.

Η συγκέντρωση του ανθρωπιστικού υλικού θα γίνεται από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη, από 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2023, αντίστοιχα, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην οδό Αργυρουπόλεως 4, απέναντι από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, καθώς επίσης και στα κτίρια των Κοινοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν:

  • Είδη ατομική υγιεινής.
  • Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επιδέσμους, κ.ά.).
  • Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα.
  • Βρεφικές τροφές, γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας, γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ωραιοκάστρου, καλώντας στα τηλέφωνα 2313304030 και 2313304068.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αδυνάτισμα: Είναι τα προβιοτικά η λύση για την απώλεια βάρους; Οι έρευνες απαντούν

xristiana

“Τρέχω για τον αυτισμό” στο Ρέθυμνο

xristiana

Εορτασμός Της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Στον Κυπάρισσο

xristiana