ΚεντρικήΜαγειρική

Γαρίδες σαγανάκι νηστίσιμες

19/3/2023

Υλικά συνταγής

  • 20-25 γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κεφάλια, κελύφη, ουρές και εντεράκι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο με μεγάλα καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 70 ml ούζο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, για 3-4 λ ή μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνετε τα σκόρδα, τα σοτάρετε για 1 λ και “σβήνετε” με το ούζο και το κονιάκ. Αφήνετε τα υλικά να εξατμισθεί το αλκοόλ και μόλις πάρουν μια βράση προσθέτετε τις ντομάτες, τις 2 ειδών πάπρικες και αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύετε αυξάνετε τη φωτιά σε δυνατή και μαγειρεύετε τα λαχανικά για 2-3 λ για να έχουν μια ελαφρώς τραγανή υφή. Μετά προσθέτετε τις γαρίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα μόνο για 2 λ, γυρίζοντάς τες 1-2 φορές. Σερβίρετε το σαγανάκι σας αμέσως και καλή σας όρεξη!

Tip: Με τις ουρές και τα κελύφη μπορείτε να φτιάξετε ζωμό για κριθαρότο με κατεψυγμένες γαρίδες ή γαριδομακαρονάδα κ.λ.π. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε 1.3 λίτρα νερού, τα κεφάλια και τα κελύφη μαζί με 1 κ.γ. αλάτι και τα σιγοβράζετε για 8 λ από την ώρα βρασμού. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά, τα σουρώνετε, πετάτε τα κεφάλια και τα κελύφη και κρατάτε το ζωμό.

Πηγή

Πηγή: https://www.sintayes.gr

Related posts

Εθελοντική αιμοδοσία στη ΔΕΘ – “Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό”

xristiana

Πώς μπορείτε να προπονηθείτε σωστά για έναν μαραθώνιο

xristiana

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν μισείτε τη δουλειά σας – Τα 9 σημάδια που το αποκαλύπτουν

xristiana