ΚεντρικήΟμορφιά

Αντηλιακό και βιταμίνη C: Τα καλύτερα προϊόντα για να κάνεις ρουτίνα τον απόλυτο skincare συνδυασμό

14/3/2023

Η βιταμίνη C χαρίζει λάμψη και αντιγήρανση, το αντηλιακό σε προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, ενώ και τα δύο μαζί μπορούν να κάνουν… θαύματα στην επιδερμίδα.

Όχι! Δε θα βαρεθούμε ποτέ να σου λέμε για το αντηλιακό και τα οφέλη που μπορεί να χαρίσει στο δέρμα σου. Η αντηλιακή προστασία, βλέπεις, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να σου κάνεις για να καθυστερήσεις την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αλλά και να μη δεις στον καθρέφτη σου πανάδες και σημάδια.

Κι αν, μάλιστα, το συνδυάσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου με βιταμίνη C, τότε εγγυημένα το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Ναι, καλά κατάλαβες. Ο συνδυασμός αντηλιακού και βιταμίνης C στην πρωινή skincare routine είναι άχαστος και θα σου τα εξηγήσουμε όλα αναλυτικά ευθύς αμέσως.

Τι κάνει το αντηλιακό και τι η βιταμίνη C

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το αντηλιακό είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς -μετά τον καθαρισμό, το serum και την κρέμα- και αυτό που πρέπει να χρησιμοποιείς 365 μέρες τον χρόνο, χειμώνα-καλοκαίρι. Όχι, το αντηλιακό δεν είναι μόνο για τις μέρες με καυτό ήλιο, αλλά είναι άκρως απαραίτητο και τις μέρες με συννεφιά και βροχή. Κι αυτό, γιατί οι ακτίνες του ήλιου επηρεάζουν το δέρμα ακόμα κι αν κρύβονται πίσω από τα σύννεφα, επιταχύνοντας την πρόωρη γήρανση, ή προκαλώντας κηλίδες στο δέρμα. Για να μη σου συμβούν όλα αυτά, λοιπόν, λίγο αντηλιακό στο δέρμα πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ κάθε πρωί μοιάζει άκρως απαραίτητο.

Τώρα, όσον αφορά τη βιταμίνη C… μιλάμε για το απόλυτο skincare συστατικό, που υπόσχεται επιδερμίδα γεμάτη λάμψη, καθαρή- χωρίς σημάδια-, αλλά όχι μόνο. Αυτό που κάνει η βιταμίνη C είναι να ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, που με το πέρασμα των χρόνων μειώνεται στον οργανισμό, ενώ έχει αντιοξειδωτική δράση και προλαμβάνει τη μελλοντική φθορά του δέρματος. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μήπως και τα δυο συστατικά μαζί; Ναι.

Τα οφέλη από τον συνδυασμό αντηλιακού και βιταμίνης C

Αν θέλεις να κάνεις ένα «δώρο» στην επιδερμίδα σου, δεν έχεις παρά να βάλεις στη skincare routine σου τη βιταμίνη C συνδυαστικά με το αντηλιακό. Κι αυτό, γιατί οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C μπορούν να ενισχύσουν τη δράση του αντηλιακού. Αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα του προσώπου σου θα προστατεύεται διπλά από τη φθορά που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου, αλλά και από τις ελεύθερες ρίζες.

Κι αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο σωστός τρόπος να συνδυάσεις σωστά το αντηλιακό σου με τη βιταμίνη C, σου έχουμε την απάντηση. Θα επενδύσεις σε έναν ορό ή σε μια κρέμα βιταμίνης C. Αφού απλώσεις στο δέρμα ένα από τα δύο items, θα ακολουθήσει το αντηλιακό και that’s it. Έτσι, θα είσαι προστατευμένη για πολλές ώρες μέσα στη μέρα.

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαδικτυακή Συζήτηση Με Θέμα «Μεσογειακή Διατροφή & Καρδιαγγειακό Σύστημα»

xristiana

Άσκηση: Πόσο μειώνει την ανάγκη χαπιών για την αϋπνία

xristiana

Ημερίδα στην Κόρινθο 16/3: Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Ο ρόλος των τοπικών αρχών, των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Πελοπόννησο

xristiana