17/2/2023
Πρέπει να το παραδεχτώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη): Κάποια βράδια απλά δεν βλέπω μπροστά μου. Τα μάτια μου κλείνουν και δεν έχω δυνάμεις να κάνω πολλά στο πρόσωπό μου. Εκείνα τα βράδια πλένω το πρόσωπό μου γρήγορα… πολύ γρήγορα. Καταβάλλω προσπάθεια και πέφτω για ύπνο ήσυχη ότι δεν κοιμήθηκα χωρίς ντεμακιγιάζ, όμως στην πραγματικότητα έκανα μία τρύπα στο νερό. Βλέπεις, το γρήγορο πλύσιμο του προσώπου, το ελάχιστο δηλαδή μασάζ με το προϊόν καθαρισμού, δεν ωφελεί ιδιαίτερα την επιδερμίδα. Τα καθαριστικά προϊόντα θέλουν λίγη ώρα για να δράσουν και θα σου εξηγήσω τι εννοώ…
Βάζοντας λίγο σαπούνι στα χέρια και τρίβοντάς το επάνω στο δέρμα, δεν καθαρίζεις και πολλά πράγματα (ιδιαίτερα αν φοράς πολύ μακιγιάζ ή αν είναι καλοκαίρι και έχεις περάσει όλη την ημέρα με αντηλιακό στο πρόσωπό σου). Τα προϊόντα που βάζουμε στο δέρμα μας όπως το μεικάπ και το –απαράιτητο- αντηλιακό, είναι σχεδιασμένα ώστε να αντιστέκονται στην υγρασία και τον ιδρώτα, να παραμένουν στη θέση τους δηλαδή ακόμα και υπο αντίξοες συνθήκες. Όπως είναι λογικό λοιπόν, δεν αφαιρούνται και τόσο εύκολα.
Όχι, δεν λέω ότι το δέρμα σου έχει επάνω του δύσκολη βρωμιά όπως στις διαφημίσεις των απορρυπαντικών. Λέω απλά ότι το καθαριστικό σου χρειάζεται τουλάχιστον 90’’ (δευτερόλεπτα) για να καταφέρει να διασπάσει και τελικά να απομακρύνει το μακιγιάζ και τους ρύπους από το δέρμα.
Ο ιδανικός χρόνος λοιπόν είναι 1 ½ λεπτό για όλο το πρόσωπο και ξέρουμε πως φαντάζει μία αιωνιότητα. Γι’ αυτό, αν θέλεις να συντομεύεις ακόμα περισσότερο, μπορείς να επενδύσεις σε ένα βουρτσάκι καθαρισμού όπως το FOREO για παράδειγμα. Τα βουρτσάκια κάνουν την απομάκρυνση ευκολότερη και ένα λεπτό καθαρισμού αρκεί.
Ένα λεπτό δεν είναι τίποτα και θα περάσει πριν να το καταλάβεις. Βάλε στόχο να μετράς ως το 60 όση ώρα σαπουνίζεις το δέρμα σου και έτσι θα πέφτεις για ύπνο πάντα με καθαρό δέρμα. Αυτό τουλάχιστον προσπαθώ να κάνω εγώ…
Πηγή: https://www.queen.gr
Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com