ΚεντρικήΥγεία

Ύπνος μετά από τοκετό με καισαρική – Τι πρέπει να γνωρίζει μία μαμά

4/2/2023

Γιατί είναι σημαντικός ο ύπνος  και ποιες στάσεις να προτιμήσετε.

Το διάστημα μετά τον τοκετό με καισαρική είναι περίοδο ανάρρωσης για τη νέα μητέρα. Η καισαρική δεν παύει να είναι μία επέμβαση και η μαμά χρειάζεται ξεκούραση και κατάλληλη φροντίδα.

Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την πιο γρήγορη ανάρρωση.

Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε καλά μετά τον τοκετό με καισαρική;

Δεν είναι σημαντικό μόνο να κοιμάστε, αλλά και να κοιμάστε καλά. Οι στάσεις ύπνου καθορίζουν το κατά πόσο η μαμά νιώθει άνετα, ξεκουράζεται και προστατεύει παράλληλα την ουλή. Επίσης, οι κατάλληλες στάσεις ύπνου βοηθούν στην καλύτερη αναπνοή και στη μείωση των σωματικών πόνων.

Ποιες είναι οι κατάλληλες στάσεις ύπνου μετά την καισαρική;

Παρακάτω οι καλύτερες στάσεις ύπνου μετά από καισαρική. Δοκιμάστε τις και δείτε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Ανάσκελα. Είναι ίσως η πιο άνετη στάση για τις πρώτες ειδικά μέρες μετά την καισαρική. Δεν ασκεί πίεση στην τομή και με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα πιθανά να αισθάνεστε ακόμα πιο άνετα. Ένα μειονέκτημα είναι ότι δυσκολευτείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή να ανακαθίσετε, ενώ δεν ενδείκνυται για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Στο πλάι. Και αυτή θεωρείται μία άνετη θέση για μετά τον τοκετό. Επίσης η στάση αυτή είναι κατάλληλη για εάν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Τέλος, ο ύπνος στα αριστερά βοηθάει στην καλύτερη δυνατή ροή του αίματος και βελτιώνει την πέψη.

Ανάσκελα με ανασηκωμένο τον κορμό. Στηρίξτε το πάνω μέρος του σώματός σας σε πολλά μαξιλάρια έτσι ώστε όλο το σώμα να είναι ελαφρώς ανασηκωμένο. Θα αναπνέετε καλύτερα και πιθανά να ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Καθιστή. Εάν καμία από τις παραπάνω θέσεις δεν σας βολεύει, μπορείτε να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε καθιστή στον καναπέ ή την πολυθρόνα. Φυσικά η συγκεκριμένη στάση είναι προσωρινή, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει ειδικά τις ώρες που θηλάζετε.

Με πληροφορίες από momjunction.com

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διασύνδεση κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του Δήμου Βόλου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ

xristiana

Συνέδριο Για Την Ποιότητα Ζωής Των Ατόμων Με Νοητική Αναπηρία Και Αυτισμό

xristiana

Bazaar με μοναδικές ιδέες για τα δώρα των γιορτών στη χριστουγεννιάτικη έκθεση Ηρακλειωτών καλλιτεχνών

xristiana