ΚεντρικήΥγεία

Τα do’s και τα don’ts για τους άντρες στο σεξ – Οι συμβουλές για μια υγιή σεξουαλική ζωή

9/2/2023

Τα μυστικά για να απογειωθείτε στο κρεβάτι.

Το σεξ είναι μια μορφή κυνηγητού, που τρέφει ψυχή και σώμα αν και κάποιες φορές μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι όλα θα ήταν ευκολότερα αν υπήρχε ένας μικρός οδηγός για τα «ναι» και τα «μη». Σε κάθε άνθρωπο αρέσει και κάτι άλλο. Μπορεί από τη μία η καθημερινότητα να σε ρουφάει και εσύ να νιώθεις ότι δεν μπορείς να ψάξεις να βρεις όλα αυτά τα συστατικά που θα απογειώσουν το σεξ, από την άλλη όμως αυτή η αναζήτηση μπορεί να γίνει και το αλατοπίπερο για την απόλυτη σωματική επαφή.

Το Healthline βάζει στο «στόχαστρό» του τους άνδρες και όσα πρέπει και δεν πρέπει να κάνουν στο σεξ. Καθοριστικό ρόλο στη σεξουαλική υγεία των ανδρών παίζει το στρες, η σωστή διατροφή, η άσκηση και οι κακές συνήθειες, όπως το τσιγάρο και το πολύ αλκοόλ. Ένας προσεγμένος τρόπος ζωής ενισχύει σίγουρα τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση. Όταν όλα πάνε καλά από ψυχολογικής απόψεως, μπορείτε να επικεντρωθείτε στα μυστικά του σώματος, που αν τα ξεκλειδώσετε το σεξ θα μείνει αξέχαστο.

Τα do’s

Σεξ

Το σεξ δεν χρειάζεται να είναι σαν σκηνή από ταινία για να είναι υπέροχο. Είναι μεταξύ εσάς και της συντρόφου σας να ανακαλύψετε τι σας φτιάχνει και σας συνδέει. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πάτε το σεξ στο επόμενο επίπεδο.

Κατακτώντας τα προκαταρκτικά

Όταν πρόκειται για τα προκαταρκτικά, τα βασικά εναύσματα για τους ανθρώπους μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Για παράδειγμα, αν ρωτάτε την σύντροφό σας αν θέλει να κάνετε σεξ και εκείνη λέει γρήγορα όχι, μπορεί να κάνετε τη σωστή ερώτηση με λάθος λόγια ή λάθος γλώσσα του σώματος. Τα προκαταρκτικά έχουν να κάνουν με το συναίσθημα και την επιθυμία. Είναι σημαντικό να δείξετε ότι δεν θέλετε απλώς να κάνετε σεξ, αλλά ότι θέλετε να κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας, συγκεκριμένα.

Αυνανισμός

Ο αυνανισμός απελευθερώνει χημικές ουσίες στο σώμα που ανακουφίζουν από το στρες και σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Μια κοινή παρανόηση που έχουν μερικοί άνθρωποι είναι ότι αν βρίσκονται σε σχέση, δεν πρέπει να αυνανίζονται. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με την σύντροφό σας για το πώς αισθάνεται με τον αυνανισμό και να ξεκαθαρίσετε τι είναι και τι δεν είναι εντάξει. Μερικά ζευγάρια δοκιμάζουν να αυνανίζονται ο ένας μπροστά στον άλλο. Αυτό όχι μόνο μπορεί να σας διδάξει για τις ζώνες ευχαρίστησης του συντρόφου σας, αλλά μπορεί επίσης να απομυθοποιήσει την πράξη. Κάποιοι επίσης πιστεύουν ότι ο αυνανισμός αποδυναμώνει τη στύση ή ότι η υπερβολική άσκηση μπορεί να βλάψει το πέος. Ενώ είναι πιθανό να τραυματιστείτε από τον αυνανισμό, συνήθως δεν προκαλείται κάποια βλάβη.

Τα don’ts

Σεξ

Μερικές φορές τα πιο σημαντικά don’ts όσον αφορά το σεξ είναι τα πιο απλά να τα πεις και τα πιο δύσκολα να τα κατανοήσεις. Αλλά η βιολογία και η δοκιμασμένη από το χρόνο γνώση καθιστούν τις περισσότερες από αυτές τις ενέργειες απαγορευτικές όταν πρόκειται για το σεξ.

  • Μην βιάζεσαι, δεν είναι αγγαρεία: Αν στη θέση του οδηγού στο σεξ είναι η σύντροφός σας αφήστε την να κάνει αυτά που θέλει χωρίς να βιάζεστε για την κορύφωση. Το σεξ έχει να κάνει και με την διάρκεια γι’ αυτό ο χρόνος είναι σημαντικός παράγοντας
  • Μην περιμένεις και ευχαριστώ: Ενώ στο σεξ δίνεις και παίρνεις το να απαιτήσεις κάτι περιπλέκει την κατάσταση. Μην περιμένετε χειροκρότημα κάθε φορά που κρατάτε παραπάνω τα προκαταρκτικά. Κάντε πράγματα στην κρεβατοκάμαρα που θέλετε όχι που πρέπει και φυσικά μην περιμένετε τα ευχαριστώ και την αποθέωση.
  • Το ταξίδι αξίζει: Στο σεξ περισσότερη αξία έχει το ταξίδι μέχρι την κορύφωση και όχι η κορύφωση αυτή καθ’ αυτή
  • Προσοχή στο άγριο σεξ: Το άγριο σεξ έχει μια λεπτή γραμμή, αυτή του πόνου. Αν η κατάσταση τείνει να ξεφύγει καλό είναι να υιοθετήσετε μια λέξη με τη σύντροφο σας που να δηλώνει ότι τα όρια ξεπεράστηκαν. Ο πόνος από τη μία πλευρά δεν ισοδυναμεί με απόλαυση και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό.
  • Αφήστε το κινητό: Είναι σημαντικό την ώρα του σεξ οι δύο σύντροφοι να είναι εξολοκλήρου εκεί ο ένας για τον άλλο. Μην ασχολείστε με το κινητό σας, μην απαντάτε σε κλήσεις, μην στέλνετε μηνύματα και προς παντός μην μπείτε να ελέγξετε πόσο έχει έρθει το ματς που παίζει η αγαπημένη σας ομάδα!
  • Το σωστό το όνομα: Μπορεί να συμβεί, είναι αλήθεια, αλλά το να αποκαλέσεις τη σύντροφό σου με κάποιο άλλο γυναικείο όνομα κάνει την κατάσταση άκρως άβολη. Η συμβουλή «πες το σωστό όνομα» δεν θέλει πολλές διευκρινίσεις και ανάλυση…
  • Η απόλυτη σιωπή: Βρείτε τρόπο να δείξετε στον σύντροφό σας ότι ότι περνάτε καλά. Βογγήξτε, μιλήστε, πείτε κάτι, η σιωπή δεν βοηθά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πιαστήκατε; Τέσσερις απλές ασκήσεις δίνουν λύση

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

xristiana

Beauty secrets: Πώς το κραγιόν θα έχει διάρκεια στα χείλη!

xristiana