ΚεντρικήΟμορφιά

Ρουτίνες περιποίησης: Συνηθισμένα λάθη και πώς να τα αποφύγεις!

4/2/2023

Η καθημερινή περιποίηση των μαλλιών, του προσώπου και του σώματος υπάρχει λίγο-πολύ στη ζωή όλων μας.

Το ήξερες όμως ότι μπορεί να κρύβει παγίδες;

Με τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών που υπάρχει παντού, είναι λογικό να μπερδεύεσαι σχετικά με το τι είναι σωστό και τι όχι -ειδικά αν είσαι αρχάρια.

Για να σε γλυτώσουμε από κόπο, χρήμα και χρόνο, σου παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο beauty routine σου και πώς μπορείς να τα αποφύγεις εύκολα!

Μαλλιά

1)   Δεν κάνεις θεραπείες εντατικής επανόρθωσης

Ατμοσφαιρική ρύπανση, βαφές, ήλιος, προϊόντα styling… Τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται καθημερινά, και μάλιστα περισσότερο από όσο νομίζεις! Μπορεί να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να τα περιποιείσαι στο σπίτι, όμως αυτό πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Ιδίως όταν πρόκειται για βαμμένα μαλλιά.

Ποιά είναι η λύση;

Οι εξειδικευμένες θεραπείες επανόρθωσης και ενυδάτωσης, όπως η k18 θεραπεία μαλλιών, οι οποίες αποκαθιστούν την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών. Συνήθως, τέτοιου τύπου θεραπείες γίνονται τόσο στο σπίτι, όσο και το κομμωτήριο και έχουν άμεσα αποτελέσματα. Όσο, λοιπόν, ταλαιπωρημένα κι αν δείχνουν τα μαλλιά σου, μην απελπίζεσαι. Με τη σωστή θεραπεία μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφωθούν!

 2)   Λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου. Σίγουρα, το να αισθάνεσαι τα μαλλιά σου φρεσκολουσμένα κάθε μέρα είναι ό,τι καλύτερο, όμως μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την υγεία τους.

Γιατί;

Επειδή το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί από το τριχωτό του κεφαλιού τα φυσικά του έλαια, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Τα αποτελέσματα είναι ξηρότητα, φαγούρα, σπάσιμο της τρίχας, και πολλά άλλα. Σίγουρα δεν θέλεις τίποτα από αυτά! Για να τα αποφύγεις, λοιπόν, προτίμησε να λούζεσαι κάθε δεύτερη μέρα ή και πιο αραιά. Έτσι, αφήνεις τα πολύτιμα φυσικά έλαια του τριχωτού να δράσουν, ενυδατώνοντας και θρέφοντας τα μαλλιά σου.

Πρόσωπο

3)   Δεν φοράς αντηλιακό

Ο ήλιος μπορεί να έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία μας, όμως μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου. Αυτό γιατί οι ακτίνες UV εισχωρούν στην επιδερμίδα, καταστρέφοντας το φυσικό κολλαγόνο της, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία γήρανσης.

Ευτυχώς, υπάρχει λύση: το αντηλιακό!

Οι δερματολόγοι συνιστούν καθημερινή χρήση αντηλιακού με τουλάχιστον spf 30, το οποίο θα πρέπει να ανανεώνεις κάθε δύο ώρες όταν είσαι άμεσα εκτεθημένη στον ήλιο.

Expert tip: Μην ξεχνάς ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό ακόμα κι όταν έχει συννεφιά ή δεν σκοπεύεις να βγεις από το σπίτι. Better safe than sorry!

4)   Εφαρμόζεις τα skincare προϊόντα σου με λάθος σειρά

Μπορεί να έχεις βρει τα αγαπημένα σου skincare προϊόντα, όμως τα εφαρμόζεις με τη σωστή σειρά;

Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται για κάτι περίπλοκο.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώνεις τα προϊόντα στο πρόσωπό σου από το πιο ελαφρύ στο πιο βαρύ. Δηλαδή, από την πιο ελαφριά σύσταση στην πιο πλούσια. Άρα, προϊόντα όπως το toner και ο ορός προηγούνται της ενυδατικής κρέμας και της overnight μάσκας. Με την τακτική αυτή καταφέρνεις να ‘κλειδώσεις’ την υγρασία στην επιδερμίδα σου και να βοηθήσεις τα συστατικά των προϊόντων να δράσουν στον μέγιστο βαθμό. Win-win!

Σώμα

5)   Το παρακάνεις με την απολέπιση

 Η απολέπιση είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην περιποίηση της επιδερμίδας του σώματός σου.

 Μήπως όμως το παρακάνεις;

 Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση scrub και άλλων προϊόντων απολέπισης, δεν πρέπει να είναι καθημερινή. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν για να είναι το δέρμα σου απαλό και λαμπερό! Και μην ξεχνάς να απλώνεις πάντα μια πλούσια κρέμα σώματος ή ένα ενυδατικό λάδι κάθε φορά που κάνεις απολέπιση, για extra ενυδατωμένη επιδερμίδα.

 6)   Παραλείπεις το λαιμό

 Είσαι σχολαστική με την περιποίηση του προσώπου και του σώματός σου, όμως αν παραλείπεις το λαιμό σου, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις! Η επιδερμίδα στο λαιμό είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και λεπτή, πράγμα που κάνει το λαιμό ένα από τα σημεία του σώματος που εμφανίζουν πιο γρήγορα σημάδια γήρανσης.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, απαιτεί ειδική περιποίηση.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάζεις τα προϊόντα που εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου μέχρι το λαιμό και να τα απλώνεις με ανοδικές κινήσεις. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείπεις και το ντεκολτέ!

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ευαισθησία στο κρύο: Από τι εξαρτάται & πώς θα εκπαιδεύσουμε το σώμα να μην κρυώνει

xristiana

Παιδική θεατρική παράσταση «Με την αγάπη φτάνω στα άστρα»

xristiana

Τι κάνουν αυτοί οι 70ρηδες και έχουν πιο κοφτερό μυαλό

xristiana