ΚεντρικήΥγεία

Ξέρεις τι είναι το Σαρκώ μασάζ που έφτασε και στη Θεσσαλονίκη;

15/2/2023

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως το μασάζ με πίεση νερού θα είχε σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό του ανθρώπου και θα του προσέφερε μεγάλη ευεξία! Κι όμως, ο Γάλλος νευρολόγος Jean Martin Charcot «έβλεπε» πολύ μπροστά, καθώς αυτός είναι ο εμπνευστής  του Σαρκώ (γαλλ. Charcot)  μασάζ, στο οποίο δόθηκε και το όνομά του.

Η υδροθεραπεία με πίδακες νερού είναι διαθέσιμη πλέον και για τους Θεσσαλονικείς, αφού εδώ και περίπου έναν χρόνο στις μοντέρνες και σύγχρονες εγκαταστάσεις του, το ινστιτούτο ευεξίας Reactiv8 στην περιοχή της Πυλαίας, προσφέρει στους πελάτες το Σαρκώ μασάζ.

«Είμαστε μοναδικοί στη Θεσσαλονίκη. Νιώθει ευεξία κάποιος που θα το κάνει. Ο κύκλος των θεραπειών εξαρτάται από το άτομο. Για παράδειγμα, είχαμε πελάτες που με μία μόνο συνεδρία, έπαψαν να έχουν πονοκεφάλους. Μου έκανε εντύπωση γιατί με μία συνεδρία δεν περιμένεις να έχεις αποτέλεσμα. Έχει να κάνει και με την αντίδραση του οργανισμού αλλά και το τι θέλουμε να πετύχουμε», σημείωσε στο thestival.gr η υπεύθυνη του Reactiv8, Θεοδοσία Γιαννακούλια.

Η διαδικασία

Η διαδικασία για το Σαρκώ μασάζ είναι πολύ απλή. Ο θεραπευόμενος, αφού βάλει το μαγιό του, στέκεται όρθιος σε απόσταση 3-4 m μακριά από τον ειδικό που διεξάγει τη διαδικασία. Ένα ρεύμα νερού κατευθύνεται στο σώμα του θεραπευόμενου σε ημικύκλιο και σε συμπαγή πίδακα. Στην αρχή, η θερμοκρασία του νερού είναι 36-42°C, αλλά σταδιακά μπορεί να μειωθεί, έως και 20°C μέχρι το τέλος της θεραπείας.

Η διάρκεια του Σαρκώ μασάζ είναι συνήθως 8-12 λεπτά. Η θερμοκρασία του νερού αυξομειώνεται και εναλλάσσεται αναλόγως με την πάθηση του κάθε θεραπευόμενου.

Τα οφέλη και σε ποιους απευθύνεται

Το Σαρκώ μασάζ έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Με αυτή τη μέθοδο αποβάλλεται το γαλακτικό οξύ, κάτι που είναι πολύ βασικό και για τους αθλητές. Κατηγορηματικά δεν αποκλείεται κάποιος από το Σαρκώ μασάζ αλλά πάντοτε παίρνουμε το ιστορικό του ασθενούς. Εάν κάποιος πρόσφατα έχει κάνει εγχείρηση δεν μπορεί να κάνει μασάζ και στις γυναίκες, εάν υπάρχει πρόσφατη καισαρική τομή ή έμμηνος ρήση.

Με το Σαρκώ μασάζ γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, τροφοδοτώντας τα ζωτικά όργανα με οξυγόνο και ουσίες απαραίτητες για την πλήρη ζωτική δραστηριότητα. Την ίδια στιγμή, οι αντίθετες θερμοκρασίες του νερού τονώνουν το σώμα έχοντας ένα εφέ στήριξης. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού, ο πίδακας αυξάνει ή μειώνει τον τόνο των γραμμωτών (σκελετικών) μυών και των αιμοφόρων αγγείων, ρυθμίζει τις διεργασίες στο κεντρικό νευρικό σύστημα και την αρτηριακή πίεση.

Όπως εξηγεί η υπεύθυνη του Reactiv8, η συγκεκριμένη μέθοδος δρα αναλγητικά και μειώνει τα συμπτώματα της φλεγμονής, επιταχύνει το μεταβολισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αποτοξινωτική δράση (detox), προάγει την απομάκρυνση των υποπροϊόντων από τα κύτταρα και καταπολεμά την κυτταρίτιδα με επιτυχία. «Μετά από μια πορεία συνεδριών, οι θεραπευόμενοι αισθάνονται νέοι και γεμάτοι ενέργεια», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η μέθοδος της υδροθεραπείας με πίεση νερού απευθύνεται σε ανθρώπους με διαταραχές λειτουργίας του νευρικού συστήματος και φυτο-αγγειακή δυστονία, χρόνια κόπωση, απώλεια μυϊκού τόνου, παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, ποδάγρα (ουρική αρθρίτιδα), υπερβολική σωματική δραστηριότητα, κατάσταση συνεχούς άγχους και κατάθλιψη, παθήσεις του πεπτικού συστήματος και του καρδιαγγειακού συστήματος, παθήσεις των αρθρώσεων (οστεοχόνδρωση) και ασθένειες αλλεργικής φύσεως, παχυσαρκία, κυτταρίτιδα τελευταίου σταδίου και διαταραχές μεταβολισμού.

Για το Σαρκώ μασάζ, το κόστος για κάθε συνεδρία ανέρχεται στα 35 ευρώ, με την επιχείρηση να προσφέρει συνδυαστικά πακέτα για καλύτερα αποτελέσματα σε χαμηλότερη τιμή.

Στο κέντρο ευεξίας Reactiv8 μπορεί κανείς να απολαύσει υπηρεσίες αισθητικής, lazer-αποτρίχωση, εκγύμναση σώματος, θεραπευτικό και αθλητικό μασάζ, visceral μασάζ και μασάζ κυτταρίτιδας.

INFO:

Reactiv8
Θεμιστοκλή Σοφούλη 27
Πυλαία

WebsiteReactiv8.gr
FacebookReactiv8
Instagramreactiv8_total_therapy
TikTokReactiv8_total_therapy
Email: info@reactiv8.gr
Τηλ: 2310 32 20 20

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφιών: http://www.thestival.gr

Related posts

Το Θαύμα της Φάτιμα

xristiana

Μαθήματα κωπηλασίας στη λίμνη Βόλβη

xristiana

ΦΣΘ: Στις 25 Σεπτεμβρίου Η Εκδήλωση Για Την Ημέρα Φαρμακοποιού

xristiana