ΚεντρικήΜαγειρική

Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού-μαγιονέζας

4/2/2023

 Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κιμά περίπου από 2 στήθη κοτόπουλου (ζητάτε απ’ το χασάπη να σας τα κόψει)
  • 1-2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μεγάλλο ξερό κρεμμύδι ή δύο μικρά
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζανιού τριμένη φρυγανιά
  • 1 καλή χούφτα φρέσκος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο ή κάππαρη ξαλμυρισμένη (όσο θέλετε, προαιρετικά)1 κουταλάκι ξηρό μυρωδικό της αρεσκείας σας (κρεμμύδι, βασιλικό, θυμάρι, δυόσμος κ.λπ.)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε στο μπλέντερ ή το μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε όλα μαζί. Ανακατεύετε το μείγμα κρεμμυδιού-μυρωδικών με τον κιμά κοτόπουλου, προσθέτετε τη φρυγανιά, τα αυγά και αλατοπίπερο και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά.
  • Πλάθετε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια ή κεφτέδες. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 22′-24′ στους 180°-200° C, μέχρι να ροδίσουν. 
  • Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
  • Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Το αντικολλητικό χαρτί εκτός από το ότι συμβάλλει στο να μη χρησιμοποιήσετε περισσότερη λιπαρή ύλη, βοηθάει επίσης στο να ψηθούν οι κεφτέδες ή τα μπιφτέκια και από την κάτω πλευρά τους χωρίς γύρισμα. Γυρίζετε μόνο αν θέλετε ένα καλό ρόδισμα και απ’ την άλλη -προς το τέλος του ψησίματος.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Πυρκαγιές: Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη για την κατάσβεση

xristiana

Το Νο 1 κόλπο για να κάνετε το foundation σας να φαίνεται πιο φυσικό

xristiana

Κραγιόν: «Glass lips» για τις πιο λαμπερές σας εμφανίσεις

xristiana