ΚεντρικήΟμορφιά

Μήπως η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη και όχι ξηρή; Ανακάλυψε τη διαφορά

2/2/2023

Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να καταλάβουν αν τελικά το δέρμα τους είναι ξηρό ή αφυδατωμένο. Μάθε πως θα ξεχωρίσεις τους δύο τύπους ώστε να περιποιηθείς κατάλληλα το πρόσωπό σου.

Ξηρή επιδερμίδα
Οφείλεται στα γονίδιά σου και δεν μπορείς να την αλλάξεις. Το ξηρό δέρμα είναι ευαίσθητο, λεπτό και ξεφλουδίζει ενώ εμφανίζει πρόωρα λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να είναι πάντα υγιές είναι να το φροντίσεις με τα σωστά προϊόντα που θα του εξασφαλίσουν θρέψη και ενυδάτωση. Προτίμησε γαλακτώματα και κρέμες για τον καθαρισμό που δε χρειάζονται να τα ξεβγάλεις με νερό το οποίο ξηραίνει ακόμη περισσότερο δέρμα. Άπλωσε κάθε μέρα έναν ορό με υαλουρονικό οξύ και μια πλούσια ενυδατική κρέμα και το βράδυ μην παραλείπεις να χρησιμοποιείς ένα προϊόν για βαθιά θρέψη. Τέλος μην ξεχνάς το αντηλιακό σου χειμώνα καλοκαίρι για να αποφύγεις τη φωτογήρανση.

Αφυδατωμένη επιδερμίδα
Το δέρμα σου μπορεί κάποια στιγμή να είναι αφυδατωμένο ακόμη και αν είναι λιπαρό σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στις εξωτερικές στοιβάδες του. Το αποτέλεσμα θα είναι το πρόσωπό σου να δείχνει θαμπό και να σε “τραβάει”. Η αφυδάτωση μπορεί να οφείλεται στην ηλιακή ακτινοβολία, τη γήρανση ή το lifestyle σου, για παράδειγμα δεν πίνεις αρκετό νερό ή καπνίζεις. Για να καταπολεμήσεις την αφυδάτωση φρόντισε να χρησιμοποιείς κρέμα ή ορό με υαλουρονικό οξύ, το συστατικό που βοηθά την υγρασία να συγκρατείται στα κύτταρα και να κάνεις απολέπιση μια φορά την εβδομάδα ώστε εισχωρούν βαθύτερα τα συστατικά στο δέρμα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.roulastamatopoulou.com

Related posts

Ο ρωσικός στρατώνας του Δήμου Χανίων ανοιχτός για τα παιδιά

xristiana

Γεύσεις από Ελλάδα στο τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 27/10

xristiana