ΚεντρικήΜαγειρική

Σολομός γεμιστός με σπανάκι και τυρί κρέμα

24/2/2023

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 220 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε το σολομό σε όλη την επιφάνεια.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το σπανάκι, τη σκόνη σκόρδου και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε μια σχισμή σε κάθε σολομό για να δημιουργήσετε μια «τσέπη». Γεμίστε τις τσέπες με το μείγμα τυριού κρέμας.

Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και μαγειρέψτε τον μέχρι να ψηθεί, περίπου 6 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τον σολομό.

Βήμα 5
Προσθέστε το βούτυρο και περιχύστε το χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή, άλλα 6 λεπτά.

Βήμα 6
Σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Φριτάτα με σπαράγγια, τυρί ρικότα και γραβιέρα

xristiana

Γιατί «δείχνω» ακόμα…έγκυος;

xristiana

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

xristiana