Δράση Ευαισθητοποίησης «Η Χρήση Του Διαδικτύου Από Τα Παιδιά Και Τους Εφήβους»

28

8/2/2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο και στο πλαίσιο πραγματοποίησης δράσεων, η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα», πρόκειται να υλοποιήσει επιμορφωτική δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με τίτλο:

«Η χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους  εφήβους»

Η δράση απευθύνεται σε γονείς – κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και παιδιά και θα πραγματοποιηθεί από την ψυχολόγο της Δομής κ. Μαργαρίτα Καρπούζη, Ψυχολόγο MSc Clinical & Community Psychology σε συνεργασία με την κ. Ξένια Καϊμάρα -Ρίζου Ψυχολόγο Δρ. Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στον 3ο όροφο, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και τις ώρες 17:00 έως 19:00, τηρώντας  όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα κατά της COVID-19.

Η επιμορφωτική δράση έχει σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους, θα περιλαμβάνει εισήγηση από την ψυχολόγο της δομής και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σκοπός της εισήγησης θα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων και κηδεμόνων για τα ακόλουθα θέματα:

➢Διαδικτυακά παιχνίδια

➢Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

➢Ασφαλείς προτεινόμενοι ιστότοποι ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης

➢Υπερβολική χρήση διαδικτύου

➢Γονικός έλεγχος στη χρήση του διαδικτύου.