3/1/2023
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
- φασόλια ξερά: 250 γρ. (άσπρα ή χάντρες)
- καρότα: 2 κομμένα σε κυβάκια
- ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
- σέλερι: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
- λευκό κρασί: 1 φλιτζάνι
- μανιτάρια διάφορα: 1 κιλό
- κρεμμύδι: 1 μεγάλο
- ρίγανη: 1 κουταλάκι του γλυκού, φρέσκια
- ντομάτες: 2 φρέσκιες, ψιλοκομμένες ή 250 γρ. κονσέρβας
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τα φασόλια από το βράδυ να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό. Τα βράζετε για 1 ώρα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρότα, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ.
- Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι τα ⅔ από το λάδι και σοτάρετε το σέλερι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
- Όταν τα υγρά εξατμιστούν, προσθέτετε τα βρασμένα φασόλια, το υπόλοιπο λάδι και τη φρέσκια ντομάτα ή το ντοματάκι και ανακατεύετε για 8’-10’ σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με τη φρέσκια ρίγανη.
Πηγή: https://www.icookgreek.com