ΚεντρικήΠεριβάλλον

Tagimoucia: Το εθνικό λουλούδι των Φίτζι είναι ένα από τα σπανιότερα στον πλανήτη

25/1/2023

Η πρόσβαση του είναι το πιο δύσκολο οδοιπορικό για το νησί.

Είναι το εθνικό λουλούδι των Φίτζι και ένα από τα σπανιότερα στον πλανήτη. Φύεται μόνο στο Ταβεούνι, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Φίτζι, σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων, στην καλντέρα του ηφαιστείου. Η μοναδικότητα του εδάφους είναι ένα από τα μυστικά του ιδιαίτερου φυτού καθώς όλες οι προσπάθειες μεταφύτευσης του σε άλλα νησιά των Φίτζι έχουν αποτύχει. Η πρόσβαση του είναι το πιο δύσκολο οδοιπορικό για το νησί.

Ανθίζει περίπου τρεις μήνες το χρόνο. Το δίχρωμο λουλούδι του αποτελείται από ένα κατακόκκινο κέλυφος με λευκά ανθάκια σε σχήμα δάκρυ.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χρώματος και της μοναδικότητάς του, για τους κατοίκους των Φίτζι θεωρείται κάτι σαν εθνικός θησαυρός και σύμβολο καλής τύχης. Όπως για τους μαθητές των λυκείων και πανεπιστημίων που την ημέρα της αποφοίτησής τους συνηθίζουν να φορούν γιρλάντες με το σπάνιο λουλούδι.

Λόγω της δύσκολης πρόσβασης του πολλοί κάτοικοι το έχουν δει μόνο από φωτογραφίες. Το 2013, μια εικόνα του Tagimoucia χρησιμοποιήθηκε για να αντικαταστήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ στο μπροστινό μέρος του χαρτονομίσματος των $50 των Φίτζι.

Σύμφωνα με τον θρύλο του νησιού, όπως αναφέρει το ΒΒC Τravel και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πίσω από το εξαιρετικά σπάνιο λουλούδι με τα δίχρωμα πέταλα κρύβεται μία τραγική ιστορία αγάπης.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συννεφιά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

xristiana

Ποια είναι τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία;

xristiana

Tips για να αντιμετωπίσεις & να προλάβεις τις ρυτίδες στο μέτωπο

xristiana