News ΑΜΕΑΚεντρική

Project Leonardo: Το PS5 χειριστήριο της SONY για άτομα με αναπηρία

17/1/2023

Η SONY έχει φέρει τα πάνω κάτω στο κομμάτι των videogames και των κονσολών. Με την τελευταία της κονσόλα, το PS5, έχει ωθήσει μικρούς και μεγάλους να αφιερώσουν πολύ από τον χρόνο τους μπροστά από μία οθόνη παίζοντας παιχνίδια. Τώρα, ο κολοσσός προσπαθεί να ανεβάσει ακόμα ένα επίπεδο την εμπειρία του gaming με το χειριστήριο Project Leonardo, επάνω στο οποίο δουλεύει.

Διάβασε επίσης: Playstation Remote Play: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσεις

Project Leonardo: Τα χαρακτηριστικά του νέου PS5 χειριστηρίου

Τα νέα για το Project Leonardo τα μάθαμε πριν από μερικές ημέρες μέσω του επίσημου Playstation Blog. Ο λόγος αφορά σε ένα χειριστήριο το οποίο δημιουργήθηκε για να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των παικτών. Το εν λόγω PS5 χειριστήριο είναι κυρίως για όσους αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες, όπως για παράδειγμα με το κράτημα του χειριστηρίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, το μαζικό πάτημα κουμπιών κ.ο.κ.

Ουσιαστικά, το Project Leonardo είναι ένα kit που προσφέρει αμέτρητες επιλογές προσαρμοστικότητας, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να το φέρει στα μέτρα του ανάλογα με τις δικές του μοναδικές ανάγκες. Το χειριστήριο έχει κυκλικό σχήμα με μεγάλα κουμπιά, τα οποία μπορούν να αλλάξουν θέση και σχήμα. Παράλληλα, υπάρχει και ένας μεγάλος αναλογικός μοχλός, ο οποίος μπορεί επίσης να προσαρμοστεί. Γενικότερα, κάθε τμήμα του χειριστηρίου μπορεί να τροποποιηθεί προκειμένου να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των ατόμων που δεν ευχαριστούνται την εμπειρία παιχνιδιού με το κλασικό πλέον DualSense.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης πέρα από την προσαρμοστικότητα, είναι και η εξαιρετική συμβατότητα του χειριστηρίου. Ειδικότερα, το νέο χειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομο controller ή να συνδυαστεί με πρόσθετα ασύρματα controllers Project Leonardo ή DualSense.

Να πούμε επίσης πως το Project Leonardo μπορεί να επεκταθεί μέσω τεσσάρων θυρών AUX 3,5 mm για να υποστηρίζει μια ποικιλία εξωτερικών αξεσουάρ τρίτου μέρους. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ενσωματώνουν ειδικούς διακόπτες, κουμπιά ή αναλογικά sticks με το Project Leonardo.

Διάβασε επίσης: How to: Ασφαλής λειτουργία – Safe Mode στο Playstation 5

Πηγή: https://www.tsouk.gr

Related posts

Όλα έτοιμα για το 21ο Golden Cup στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Οι Ψυχολόγοι Του Δήμου Καλαμαριάς Αναλαμβάνουν Δράση!

xristiana

Δήμος Πετρούπολης: Πραγματοποίηση εκδήλωσης φιλανθρωπικού σκοπού «Μουσική Συνάντηση των Νέων της Πόλης»

xristiana