ΚεντρικήΟμορφιά

5 μάσκες ομορφιάς για βαθιά ενυδάτωση μετά από το ξενύχτι

2/1/2023

Τα parties της χριστουγεννιάτικης περιόδου ήταν πολλά, το αλκοόλ έρρεε άφθονο και τα ξενύχτια έγιναν κανόνας. Ωραία και καλά όλα αυτά, αλλά… μήπως είναι η στιγμή να φροντίσεις λίγο το δέρμα σου; Η αφυδάτωση θα έχει φτάσει σε άλλο level και το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι μια μάσκα ομορφιάς.

Είμαι σίγουρη πως – αν έχεις άδεια αυτές τις μέρες- αυτήν τη στιγμή σε βρίσκω σε έναν καναπέ, με απλωμένα τα πόδια και εσένα σε φάση… dead. Εξαντλημένη από τα ξενύχτια και το άφθονο φαγητό και ποτό, αλλά και από τα ψηλοτάκουνα που φόρεσες.

Εξαντλημένο, όμως, είναι και το δέρμα σου από όλες αυτές τις κραιπάλες (τις οποίες και σωστά έκανες, να λέμε τις αλήθειες), το οποίο χρειάζεται ASAP φροντίδα. Ενυδάτωση βαθιά και σχολαστική, ώστε σε χρόνο dt να λάμψει, να είναι υγιές χωρίς ίχνος θαμπής όψης και ταλαιπωρίας. Και πώς γίνεται αυτό; Με μάσκες ομορφιάς, οι οποίες είναι «βόμβες» ενυδάτωσης.

Η αϋπνία, τα πολλά DIYs και 9 ακόμη λόγοι που η ρουτίνα ομορφιάς σου δεν έχει αποτέλεσμα

5 μάσκες ομορφιάς για εντατική και βαθιά ενυδάτωση

youthlab_mask_bomb.jpg
YOUTH LAB., THIRST RELIEF MASK

Μάσκα εντατικής ενυδάτωσης, με δράση έως και 6 ώρες μετά την εφαρμογή, σε φακελάκια μονοδόσης, για όλους τους τύπους δέρματος.

rituals_mask_bomb.jpg
RITUALS, THE RITUAL OF NAMASTE HYDRATING SHEET MASK

Μάσκα εμπλουτισμένη με ενυδατικό ορό με υαλουρονικό οξύ και αλόη βέρα που μαλακώνει, απαλύνει και ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα.

korres_enydatwsi_bomb.jpg
KORRES, GREEK YOGHURT PROBIOTIC SUPERDOSE ΜΑΣΚΑ

Προσφέρει άμεση δροσιάενυδάτωση και θρέψη, ενώ διατηρεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας για ισορροπημένο, δυνατό δέρμα με υγιή λάμψη.

garnier_maska_prosopo_matia.jpg
GARNIER, MOISTURE BOMB VALUE PACK 2+2 TISSUE

Υφασμάτινη μάσκα ενυδάτωσης προσώπου, που προσφέρει στην επιδερμίδα εντατική ενυδάτωση μέσα σε 15 λεπτά, χάρη στην περιεκτικότητά του σε υαλουρονικό οξύ και ρόδι.

bodyshop_maska_bomb.jpg
THE BODY SHOP, Edelweiss Serum Concentrate Sheet Mask

Με περιεκτικότητα 99% σε συστατικά φυσικής προέλευσης, αυτή η μάσκα φροντίζει την επιδερμίδα και ενισχύει τη φυσική της λάμψη μόλις σε 15 λεπτά.

Wait, μη φύγεις! Σου έχω και extra tips για ακόμα πιο σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού.

tips για καλή ενυδάτωση προσώπου

Πιες πολύ νερό

Το αλκοόλ και τα φαγητά που έχεις φάει τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν αφυδατώσει πολύ το δέρμα σου. Το πρώτο και βασικό, λοιπόν, που χρειάζεσαι σε αυτήν τη φάση είναι πολύ νερό. Έχε στην τσάντα σου και στο γραφείο σου πάντα ένα μπουκαλάκι και πίνε όσο πιο συχνά μπορείς.

maska_prosopou_ksenyxtia.jpg

Καθαρισμός, καθαρισμός, καθαρισμός

Μην ξεχνάς τον καθαρισμό του προσώπου με καθαριστικό. Αν δεν φύγει από την επιδερμίδα και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ ή βρωμιάς, δεν πρόκειται να απορροφηθούν σωστά τα προϊόντα που θα απλώσεις μετέπειτα, άρα ούτε και να έχουν το αποτέλεσμα που περιμένεις.

Απόφυγε το πολύ ζεστό νερό στο πρόσωπο

Μπορεί το ζεστό νερό να είναι απολαυστικό, είναι βλαβερό όμως για την επιδερμίδα. Κι αυτό, γιατί απομακρύνει τα φυσικά έλαιά της, με αποτέλεσμα να μειώνει την ελαστικότητά της και να την αφυδατώνει. Όταν, λοιπόν, καθαρίζεις το πρόσωπο κάν’το με δροσερό νεράκι.

Πριν ολοκληρώσεις τη sheet mask… μην πετάξεις τη συσκευασία

Οι sheet masks περιέχουν αρκετό προϊόν μέσα στη συσκευασία, πέραν της ίδιας της μάσκας. Συνεπώς, αφού τη χρησιμοποιήσεις, πάρε το υπόλοιπο προϊόν που έχει μείνει στη συσκευασία και άπλωσέ το στο δέρμα σου για ακόμα περισσότερη ενυδάτωση.

Ενυδατική κρέμα και serum ΜΑΖΙ

Ένα λάθος που πολλές γυναίκες κάνουν είναι να απλώνουν μόνο serum στο δέρμα και να ξεχνούν την ενυδατική. ΌΧΙ! Το serum λειτουργεί δραστικά μόνο σε συνδυασμό με την ενυδατική κρέμα, ενώ αν το απλώσεις μόνο του… θα καταφέρεις να αφυδατώσεις το πρόσωπό σου κι άλλο.

Μαρία Ροδίτη

ΜΑΡΙΑ ΡΟΔΙΤΗ

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr

Related posts

Δ. Χαλανδρίου: Δράσεις για την αποτροπή & μείωση των τροφικών αποβλήτων

xristiana

Αφράτα pancakes με γιαούρτι

xristiana

Hair Cycling: Τι είναι, πώς λειτουργεί και γιατί η νέα τάση μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας πιο υγιή από ποτέ;

xristiana