ΚεντρικήΠεριβάλλον

Κακοκαιρία Φίλιππος – Εντυπωσιακό φαινόμενο: Η θάλασσα «αχνίζει» καθώς χιονίζει στη Σκόπελο

11/3/2022

Δείτε το βίντεο που καταγράφηκε χθες – Πώς προκαλείται ο θαλάσσιος καπνός.

Η κακοκαιρία Φίλιππος πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας μας, με χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμη και σε νησιά. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Σκόπελος, με το λιμάνι του νησιού να καλύπτεται με θαλάσσιο καπνό την ώρα που χιόνιζε.

Το παρακάτω βίντεο με τον θαλάσσιο καπνό στο λιμάνι της Σκοπέλου καταγράφηκε κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2022.

https://www.facebook.com/1420266520/videos/327693379421036/

Η παρουσία ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας προκαλεί την άμεση συμπύκνωση των υδρατμών που εξατμίζονται, δημιουργώντας αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

https://www.facebook.com/Meteo.Gr/posts/4911666638870647

Στο μεταξύ, η Πολιτική Προστασία απεύθυνε εκ νέου ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Nail looks με nude βάση

xristiana

Φυσικό αέριο: Μηδενικές οι ροές από την Gazprom στην Ιταλία τουλάχιστον ως τη Δευτέρα

xristiana

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

xristiana