ΚεντρικήΜαγειρική

Vegan μπιφτέκια με κινόα

11/3/2022

Υλικά

1 φλιτζ. κινόα
2 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κρεμμύδι ψιλομμένο
1 καρότο ψιλομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλομμένος
4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ.γλ. κάρυ
1/2 κ.γλ. κουρκουμάς

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Ξεπλένουμε την κινόα σε άφθονο νερό, τρίβοντας καλά με το χέρι ώστε να φύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Στη συνέχεια στραγγίζουμε, τοποθετούμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά αυστηρά μέχρι 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Απομακρύνουμε από το μάτι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η κινόα. Κατόπιν τη σουρώνουμε.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Καλό είναι να μαλακώσει αρκετά για να βοηθήσει στο πλάσιμο των μπιφτεκιών. Σουρώνουμε το ρύζι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με την κινόα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά, το κάρι και τον κουρκουμά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα εύπλαστο σφιχτό μείγμα. Πλάθουμε σε αφράτα μπιφτέκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Κατόπιν τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με λαχανικά και μουστάρδα.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Το λευκό μολύβι θα σου χαρίσει άμεσα ξεκούραστο αλλά και φωτεινό βλέμμα

xristiana

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana

Φωτιά σε δασική έκταση στον Κισσό Πηλίου

xristiana