ΚεντρικήΟμορφιά

3 DIY μάσκες ομορφιάς για πλήρη αποτοξίνωση της επιδερμίδας σου μετά τις γιορτές

12/1/2023

Μετά τα tips για άψογη επιδερμίδα στις γιορτές, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για όλα εκείνα τα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσεις μετά τη γιορτινή περίοδο, ώστε να κάνεις μια πλήρη αποτοξίνωση στην επιδερμίδα σου. 

Είναι πολύ λογικό μετά τις διακοπές να νιώθεις θαμπό και αφυδατωμένο το πρόσωπό σου, ακόμα και ταλαιπωρημένο ή ξηρό. Οι επιπτώσεις του συνεχόμενου μακιγιάζ σε συνδυασμό με τα ξενύχτια, το αλκοόλ, τη μη ισορροπημένη διατροφή αλλά και την ελλιπή, ενδεχομένως, περιποίηση της επιδερμίδας σου σε καθημερινή βάση, είναι πιθανό να της έχουν στερήσει όλη τη λάμψη και την ενυδάτωση που χρειάζεται για να δείχνει (και να είναι) υγιής. 

Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Αρχικά, να ακολουθήσεις μια skincare ρουτίνα προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου, και να την ακολουθείς πιστά κάθε μέρα, πρωί και βράδυ, εντάσσοντας σε αυτή προϊόντα με αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες αλλά και ρετινοειδή. 

Επιπλέον, οι μάσκες ενυδάτωσης θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες αυτήν την περίοδο, αφού χαρίζουν στη στιγμή ενυδάτωση και λάμψη, χάρη στην πλούσια σύνθεσή τους και στα ενυδατικά συστατικά που περιέχουν. 

Μάλιστα, εμείς δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε με 3 μάσκες ομορφιάς που φτιάξαμε μόνες μας στο σπίτι – και είναι ό, τι πιο φυσικό μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή.

Αν σου αρέσουν οι DIY μάσκες, δες παρακάτω πώς μπορείς να τις παρασκευάσεις μόνη σου:

Για πιο φωτεινή επιδερμίδα:

Θα χρειαστείς δύο κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα και δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Το λεμόνι θα καθαρίσει και θα φωτίσει την επιδερμίδα, μειώνοντας τη λιπαρότητα (αν υπάρχει) και η αλόη θα καταπραϋνει και θα δροσίσει το πρόσωπό σου. Ανακάτεψε καλά τα υλικά μεταξύ τους και άπλωσέ το μείγμα στο πρόσωπό σου για 15-20´. 

Για βαθιά ενυδάτωση:

Θα χρειαστείς μία κουταλιά πολτοποιημένης μπανάνας και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ανάμειξε τα υλικά μεταξύ τους, ανακατεύοντας αρχικά με μια κουτάλα και στη συνέχεια με το μίξερ, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το μείγμα μέχρι να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το πρόσωπο, και άφησέ το να δράσει για 15′. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Για θρέψη:

Θα χρειαστείς έναν κρόκο αυγού, μια κουταλιά της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μισή κούπα βρώμη. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μεχρι να ομογενοποιηθούν και άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου, αφήνοντάς τη να δράσει για 20′. 

Extra tips:

Για να γίνει ακόμα πιο σωστά η αποτοξίνωση, καλό είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

– Κάνε διάλειμμα από το καθημερινό, έντονο μακιγιάζ, έστω για 2-3 μέρες.

– Δώσε βάση στον σωστό καθαρισμό, 1-2 φορές τη μέρα, ιδίως αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα.

– Μην ξεχνάς την απολέπιση.

– Βάλε στη ζωή σου τη ρετινόλη και τα δραστικά συστατικά.

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα στο Ίλιον με θέμα “Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για Επιχειρήσεις & Ελεύθερους Επαγγελματίες”

xristiana

Fish from Greece Cooking Academy: Δημιουργικά σεμινάρια μαγειρικής με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας από την ΕΛΟΠΥ

xristiana

Διαδικτυακή Ομιλία Με Θέμα Τον Εθισμό Των Παιδιών Στο Διαδίκτυο

xristiana