ΚεντρικήΟμορφιά

3 μέθοδοι για να ελαχιστοποιήσουμε τη φθορά των μαλλιών μας με τις ανταύγειες και τις βαφές!

12/1/2023

Φλερτάρουμε με τις ξανθές αποχρώσεις, αν και φυσικές μελαχρινές; Θέλουμε να προσθέσουμε χρώμα και ζωντάνια στα μαλλιά μας με δημιουργικές ανταύγειες; Όπως και νά΄χει, το ζήτημα είναι να αποκτήσουμε το νέο, ανανεωμένο μας look χωρίς, όμως, να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των μαλλιών μας… Τι πρέπει να κάνουμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ίσως και να προσέξαμε την εμφάνιση της Kim Kardashian στο τελευταίο Met Gala… Με το αστραφτερό φόρεμα, κατά παραγγελία της Marilyn Monroe του 1962, και επίσης, το ξανθό look στα μαλλιά εμπνευσμένο και αυτό από την Marilyn, συνωμότησαν ώστε να τραβήξει τα βλέμματα επάνω της!

Ξοδεύοντας, όμως, 14 ολόκληρες ώρες ακριβώς την προηγουμένη ημέρα για να περάσει από τη σκούρα καφέ απόχρωση των μαλλιών της, στο φωτεινό πλατινέ ξανθό χρώμα, η κούραση αλλά και η ανησυχία για το αποτέλεσμα ήταν δεδομένα! Και καμιά μας δεν θέλει να περάσει κάτι παρόμοιο, πιστέψτε με! Τι κάνουμε;

Εάν έχουμε σκούρα μαλλιά και θέλουμε να γίνουμε ξανθές και ειδικά πλατινέ, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επισκεφθούμε περισσότερες από μία φορά το κομμωτήριο.

Με αυτόν τον τρόπο θα ταλαιπωρηθούμε λιγότερο και θα προστατέψουμε καλύτερα τα μαλλιά μας, ώστε να μην υποστούν και κάποια αδικαιολόγητη ζημιά!

Επίσης, ένας ακόμη τρόπος για να γίνουμε πιο ανοιχτόχρωμες, αλλά χωρίς να εφαρμόσουμε μια συνολική αλλαγή χρώματος, προσφέρουν οι ανταύγειες. Θα πρέπει, όμως, να λάβουμε υπόψη μας κάποια πράγματα, προηγουμένως:

Οι ανταύγειες προσφέρουν μια διακριτική αλλαγή του χρώματος των μαλλιών μας, αλλά ενδέχεται να προκαλέσουν και κάποιου είδους ζημιά, οπότε…

  • Στοχεύουμε στη χαμηλότερη συγκέντρωση υπεροξειδίου, καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα επίπεδα φθοράς.
  • Σε περίπτωση που τα μαλλιά μας είναι αρκετά σκούρα και αναζητάμε μια απόχρωση αρκετά ανοιχτή, τότε θα πρέπει να καταφύγουμε στη λογική του ντεκαπάζ, δηλαδή να αφαιρεθεί το υπάρχον χρώμα σε κάθε τρίχα – κάτι που γίνεται με το υπεροξείδιο – και στη συνέχεια, να περάσει η νέα, ανοιχτόχρωμη βαφή.
  • Ακριβώς αυτή η διαδικασία είναι που επιβαρύνει την υγεία των μαλλιών μας. Το να κάνουμε ανταύγειες από έναν επαγγελματία είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε την υγεία τους, καθώς οι προτάσεις για το σπίτι δεν θα μπορέσουν να είναι προσαρμοσμένες ειδικά στον τύπο και στο χρώμα των μαλλιών μας.
  • Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό υπεροξειδίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζημιά για τα μαλλιά μας, οπότε μια συζήτηση με το κομμωτή μας για χαμηλότερα ποσοστά υπεροξειδίου επιβάλλεται με βεβαιότητα!
  • Φυσικά, όσο χαμηλότερο το ποσοστό υπεροξειδίου, τόσο μικρότερη και η διαφορά απόχρωσης από το φυσικό μας χρώμα, οπότε μπορεί να χρειαστούν περισσότερες επισκέψεις για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η συζήτηση που σώζει!

Μια ειλικρινής συζήτηση με τον κομμωτή μας είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Ειδικά, εάν θέλουμε να κάνουμε ανταύγειες ή πρόκειται να επισκεφθούμε έναν νέο κομμωτή είναι σκόπιμο να συζητήσουμε αναλυτικά όχι μόνο πώς θέλουμε να γίνουν τα μαλλιά μας, αλλά και τι έχουμε κάνει στο παρελθόν.

Ακόμα και εάν δεν θέλουμε να πούμε με ποιο χρώμα βάψαμε τα μαλλιά μας στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό ο κομμωτής μας να γνωρίζει τι έχουμε κάνει στο παρελθόν. Θα τον βοηθήσει να χειριστεί πολύ καλύτερα τα πράγματα από αυτό, το πρώτο ραντεβού!

Επίσης, είναι πολύ καλό να μοιραστούμε με τον κομμωτή μας τις καθημερινές μας συνήθειες: Εφαρμόζουμε θερμαινόμενα αξεσουάρ styling; Κολυμπάμε σε πισίνα; Τι είδους σαμπουάν και μαλακτικό χρησιμοποιούμε; Με αυτά τα απλά στοιχεία, θα αποκτήσουμε υπέροχο αποτέλεσμα, αποφεύγοντας τη φθορά των μαλλιών μας!

Τέλος, το να συνδυάσουμε το ραντεβού μας για ανταύγειες ή βαφή με ένα κούρεμα, θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην αποφυγή φθοράς, καθώς όπως γνωρίζουμε ήδη το τακτικό κούρεμα βοηθά τα μαλλιά μας να διατηρηθούν υγιή.

Balayage VS Ανταύγειες

Η αλήθεια είναι πως το balayage μπορεί να είναι λιγότερο επιζήμιο για τα μαλλιά μας, από τις ανταύγειες και τη χρήση αλουμινόχαρτου.

Οι παραδοσιακές ανταύγειες με αλουμινόχαρτο, συνήθως ξεκινούν κοντά στη ρίζα των μαλλιών μας και εκτείνονται μέχρι τις άκρες, επομένως μπορεί να χρειαστεί να προγραμματίσουμε μια επίσκεψη στο κομμωτήριο μας πιο συχνά, ώστε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα καθώς μεγαλώνουν τα μαλλιά μας και το χρώμα της ρίζας αρχίζει να φαίνεται.

Πιο συχνές επισκέψεις σημαίνουν περισσότερες επεξεργασίες στα μαλλιά μας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες φθορές. Οι ανταύγειες με αλουμινόχαρτο μπορούν να φωτίσουν περισσότερο τα μαλλιά μας από ό,τι άλλοι τύποι ανταύγειας, ενώ όσο πιο ανοιχτόχρωμες είναι, τόσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να προκληθεί.

Η συζήτηση με τον κομμωτή μας, σχετικά με τις συστάσεις του για το σαμπουάν και το μαλακτικό που θεωρεί ιδανικά για το χρώμα ή για να διατηρήσουμε τις ανταύγειές μας όσο το δυνατόν περισσότερο και τα μαλλιά μας όσο το δυνατόν πιο υγιή είναι επίσης, καθοριστική για την υγεία τους.

Το balayage έχει χαμηλότερη συντήρηση σε σύγκριση με τις ανταύγειες με αλουμινόχαρτο. Απαιτείται περισσότερος χρόνος μεταξύ των επισκέψεων μας στο κομμωτήριο, δηλαδή και λιγότερη ζημιά στα μαλλιά μας!

Οι τούφες των μαλλιών μας μπορεί να φωτίζονται μόνο με μία ή δύο αποχρώσεις, αντί να καλύπτονται τα μαλλιά σε φύλλα για να αλλάξουν το χρώμα, ενώ ο κομμωτής μας θα μπορέσει να «ζωγραφίσει» τα balayage. Μια μέθοδος που προσφέρει λιγότερο άγχος και αναδεικνύει τα φυσικά μαλλιά!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Work – Life Balance. Making it all fit!»

xristiana

2η Διημερίδα “Επίκαιρα Θέματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Θεραπευτική Αντιμετώπιση με την Νεότερη Τεχνολογία – Αντλίες, Ινσουλίνη, Συστήματα Καταγραφής Γλυκόζης”

xristiana

Αντηλιακά: Τι σημαίνουν οι ενδείξεις τους;

xristiana