ΚεντρικήΜαγειρική

«Τηγανιά» με φασόλια, μανιτάρια και ντομάτα

3/1/2023

Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

  • φασόλια ξερά: 250 γρ. (άσπρα ή χάντρες)
  • καρότα: 2 κομμένα σε κυβάκια
  • ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
  • σέλερι: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
  • λευκό κρασί: 1 φλιτζάνι
  • μανιτάρια διάφορα: 1 κιλό
  • κρεμμύδι: 1 μεγάλο
  • ρίγανη: 1 κουταλάκι του γλυκού, φρέσκια
  • ντομάτες: 2 φρέσκιες, ψιλοκομμένες ή 250 γρ. κονσέρβας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα φασόλια από το βράδυ να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό. Τα βράζετε για 1 ώρα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρότα, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ.
  • Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι τα ⅔ από το λάδι και σοτάρετε το σέλερι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
  • Όταν τα υγρά εξατμιστούν, προσθέτετε τα βρασμένα φασόλια, το υπόλοιπο λάδι και τη φρέσκια ντομάτα ή το ντοματάκι και ανακατεύετε για 8’-10’ σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με τη φρέσκια ρίγανη.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

7th Business Forum Greece-Sweden Climate Action: Challenges And Solutions

xristiana

Σπιτικό scrub για ραγάδες και κυτταρίτιδα – Πώς θα το φτιάξετε (video)

xristiana

«ΑΘΗΝΑς Χωρίς Αυτοκίνητο»: 24ώρες γιορτής στο κέντρο της πόλης

xristiana