ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες σε λαιμό και ντεκολτέ;

26/1/2023

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του σώματος, επάνω στο οποίο φαίνονται εύκολα τα σημάδια του χρόνου, είναι ο λαιμός. Η επιδερμίδα εκεί είναι πιο λεπτή, με χαμηλότερα ποσοστά υγρασίας και άρα πιο επιρρεπής στην αφυδάτωση και κατά συνέπεια στη γήρανση. Επιπλέον, επειδή ο λαιμός βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, δημιουργούνται λεπτές γραμμές, οι οποίες σταδιακά μεταμορφώνονται σε ρυτίδες. Εξίσου επιβαρυμένη είναι και η περιοχή του ντεκολτέ.

Τι είναι το tech neck;

Όμως, ενώ μέχρι πρότινος το “σπάσιμο” του λαιμού αποτελούσε επακόλουθο της ηλικίας, στην εποχή μας εμφανίζεται και σε νεότερες γυναίκες, λόγω της συνεχούς ενασχόλησης με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Το φαινόμενο ονομάζεται tech neck και προκαλείται από την κλίση 45 μοιρών του κεφαλιού μας, όταν σκύβουμε να δούμε την οθόνη του κινητού μας. Ίσως αυτό να ακούγεται υπερβολικό, όμως σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Telegraph”, τα άτομα ηλικίας 18-39 ετών σκύβουν επάνω από το κινητό τους μέχρι και 150 φορές την ημέρα! Αυτή η κλήση ασκεί πίεση στο μυ, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται οι πρώτες μικρές ρυτίδες.

Η ανάγκη για περισσότερη και πιο συστηματική ενυδάτωση της περιοχής μοιάζει πιο επιτακτική από ποτέ, ωστόσο, όπως μας ενημερώνει ο δερματολόγος Νικόλαος Μαντάς: “μολονότι οι κρέμες και οι οροί συγκρατούν την υγρασία μην αφήνοντάς τη να διαφύγει από την επιφάνεια του δέρματος, δεν μπορούν να προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση μέχρι το χόριο, τη βαθύτερη, ζωντανή στοιβάδα που διασφαλίζει την ποιότητα, τη λεία υφή και την ελαστικότητα του δέρματος”

Πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η ενυδάτωση κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, εκεί που δεν μπορούν να φτάσουν οι ενυδατικές κρέμες και ειδικά σε αυτά τα δύσκολα σημεία, όπως ο λαιμός και το ντεκολτέ; Ευτυχώς, σε επίπεδο θεραπειών εντός ιατρείου, η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία προσφέρει νέες λύσεις, με τις οποίες μπορούμε να πετύχουμε τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Η πιο διαδεδομένη είναι η ενέσιμη θεραπεία που εγχέει υαλουρονικό οξύ στο χόριο, λειαίνοντας και ενυδατώνοντας το δέρμα από μέσα προς τα έξω.

Νέα όπλα κατά της αντιγήρανσης

Το 2016 πρωτοεμφανίστηκε στην παγκόσμια αγορά ένα νέο υλικό που περιέχει υαλουρονικό οξύ, το JUVÉDERM® Volite της Allergan, με αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Το Juvederm Volite εφαρμόζεται από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, με πολλές μικρές ενέσεις σε συγκεκριμένο βάθος του δέρματος (εν τω βάθει χόριο), ενώ η λιδοκαΐνη, το τοπικό αναισθητικό που εμπεριέχει, ελαχιστοποιεί την όποια ενόχληση κατά τη διαδικασία. Το JUVÉDERM® Volite είναι ένα επαναστατικό προϊόν, το οποίο προσφέρει θρέψη στα σημεία εκείνα όπου δεν φτάνουν οι ενυδατικές και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υφή και την ελαστικότητα του δέρματος.

Η θεραπεία με JUVÉDERM® Volite είναι ιδανική για βαθιά ενυδάτωση του δέρματος, βελτίωση της ελαστικότητας και της ποιότητάς του, αλλά ακόμα και εξάλειψη των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων, όπως οι tech neck ρυτίδες. Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια, με εμφανή αποτελέσματα από τις πρώτες 10 ημέρες. Χρειάζεται μόνο μία συνεδρία για αποτέλεσμα που διαρκεί έως και 9 μήνες.

Πηγή: https://www.shape.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το κοιλιακό λίπος στους μεσήλικες συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ

xristiana

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Ariel

xristiana

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo σύμφωνα με μια δερματολόγο

xristiana