ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι στο φούρνο

15/11/2022

Υλικά

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 5 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί cottage
  • 4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.

Βήμα 2
Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι ο κιμάς να μην είναι πλέον ροζ και το κρεμμύδι να είναι τρυφερό, 6-8 λεπτά. Ανακατέψτε τη σάλτσα ζυμαρικών και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, την παρμεζάνα και το βούτυρο. Σουρώστε τα μακαρόνια, προσθέστε τα στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν καλά.

Βήμα 4
Τοποθετήστε το μισό μείγμα σπαγγέτι σε ένα λαδωμένο πυρέξ, καλύψτε με το μισό τυρί cottage, τον κιμά και το τυρί μοτσαρέλα. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά.

Βήμα 5
Καλύψτε και ψήστε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάστε, ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά και αφήστε να σταθεί 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με βασιλικό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Στριφτάρια με πέστο και παρμεζάνα

xristiana

«Ραντεβού Με Τα Παιδιά»: Επικοινωνήστε 1 – 11 Νοεμβρίου Για Προληπτικούς Ιατρικούς Ελέγχους

xristiana

Η ”παρθέvα” πάει στοv γυvαικoλόγo!!!

xristiana