ΚεντρικήΥγεία

Ο ρόλος της διάρκειας του σεξ στην παραγωγή σπερματοζωαρίων και τη σύλληψη

8/1/2023

Τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί πρέπει να αποφεύγουν το γρήγορο σεξ και να εστιάζουν στο να απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδικασία, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διέγερση, τόσο αυξάνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων στους άνδρες και οι πιθανότητες να μείνει η γυναίκα έγκυος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων ήταν έως και 58% μεγαλύτερος, όταν οι συμμετέχοντες βίωσαν την εμπειρία πορνογραφικού υλικού εικονικής πραγματικότητας (VR) που τους έκανε να νιώθουν ότι συμμετέχουν στη διαδικασία του σεξ, σε σύγκριση με την παρακολούθηση βίντεο ή την ανάγνωση έντυπου υλικού.

Παρότι η μελέτη έκανε χρήση πορνογραφικού υλικού, ένας ειδικός στη γονιμότητα που συμμετείχε στη μελέτη, ισχυρίστηκε ότι κάτι ανάλογο ισχύει και για το πραγματικό σεξ, παραδέχτηκε ωστόσο ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο συν-συγγραφέας της μελέτης Allan Pacey, καθηγητής ανδρικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, είπε: «Αυτή η μελέτη ενισχύει την άποψη ότι το καλό σεξ μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν. Δεν αρκεί το ζευγάρι να κάνει σεξ στα γρήγορα την ημέρα του μήνα που η γυναίκα έχει ωορρηξία. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι άνδρες παράγουν καλύτερα δείγματα σπέρματος για να συλλάβουν όταν είναι πιο διεγερμένοι».

Στη μελέτη συμμετείχαν 63 δότες που παρείχαν αρκετά δείγματα σπέρματος σε μια κλινική.

Οι ερευνητές εξέτασαν την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων που κολυμπούσαν σε κάθε δείγμα, ένδειξη αν το σπέρμα είναι κατάλληλο για να μείνει έγκυος η γυναίκα.

Όταν οι άνδρες δεν είχαν εκσπερματώσει για 14 ώρες πριν δώσουν το δείγμα τους, παρήγαγαν επιπλέον 33 εκατομμύρια σπερματοζωάρια παρακολουθώντας πορνογραφικό υλικό εικονικής πραγματικότητας σε σύγκριση με την παρακολούθηση βίντεο. Αυτό αύξησε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους κατά 58% κατά μέσο όρο.

Η επίδραση της μεγαλύτερης διέγερσης μειώθηκε όταν οι άνδρες είχαν περάσει περισσότερο χρόνο χωρίς εκσπερμάτιση πριν από το πείραμα, μια πολύ γνωστή μέθοδος που τείνει να αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ούτως ή άλλως.

Οι ερευνητές είπαν ότι δεν είναι σίγουροι αν οι άνδρες απολάμβαναν περισσότερο την πορνογραφία εικονικής πραγματικότητας ή αν οι υψηλότεροι αριθμοί σπερματοζωαρίων συνδέονται με αυτό, αλλά είπαν ότι ήταν η «πιο πιθανή» εξήγηση.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Reproductive Biology and Endocrinology.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2023 «Ενδοκρινοπάθειες»

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 30/10

xristiana

Hair Serum: Το απαραίτητο προϊόν φροντίδας για τα μαλλιά σου

xristiana