ΚεντρικήΜαγειρική

Κεφτεδάκια πικάντικα

10/1/2023

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα
  •  3 λεπτές φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένες σε 2/3 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί και καλά στυμμένες (φυλάμε στην άκρη το κρασί)
  •  3/4 φλιτζ. καφέ ξίδι
  •  3 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
  •  1/2 μάτσο δυόσμος, πολύ ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. γλυκού κοφτά κύμινο
  •  αλάτι, 2 κοφτά κουτ. γλυκού πιπέρι
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  •  1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο + επιπλέον, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα πικάντικα κεφτεδάκια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, μαζί με το κρασί στο οποίο μουσκέψαμε το ψωμί.
  2. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα, και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, για να σφίξει και να πλάθεται εύκολα
  3. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 εκ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος λίγο μικρότερο από καρύδι και τα τηγανίζουμε (χωρίς να τα αλευρώσουμε), σε δόσεις, για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά στο λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Πηγή: https://www.gastronomos.gr

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 4/11

xristiana

Αυτές είναι οι τροφές που κάνουν καλό στο συκώτι

xristiana

Αλμυρή πίτα χωρίς φύλλο, με μπρόκολο και τυρί

xristiana