ΚεντρικήΟμορφιά

Η ομορφιά στην εποχή της… γρίπης!

27/1/2023

Αυτή η εποχή είναι αρκετά δύσκολη για την υγεία μας, καθώς οι ιώσεις και οι επιδημίες της γρίπης είναι στα φόρτε τους. Για να μην γίνει το ίδιο επικίνδυνη και για την ομορφιά μας, μερικές συμβουλές μας βγάζουν ασπροπρόσωπες!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τα εργαλεία του μακιγιάζ

Όσο είμαστε αρρωστούλες από κάποιο κρυολόγημα ή γρίπη, τόσο περισσότερο πρέπει να φροντίζουμε τα εργαλεία του μακιγιάζ μας. Δηλαδή, να καθαρίζουμε καθημερινά τα πινέλα και τα υπόλοιπα σύνεργα ομορφιάς, ώστε να μην μεταφέρουμε ιούς και βακτήρια στον ίδιο μας τον εαυτό.

Τα κραγιόν και τα λιπ γκλος μεταδίδουν τα μικρόβια εύκολα, γρήγορα και οπωσδήποτε, χωρίς να το πάρουμε είδηση! Για να αποφύγουμε κάθε τέτοια επαφή, μπορούμε να καθαρίσουμε απαλά την άκρη τους με κάποιο ελαφρύ απολυμαντικό και να τα φοράμε χρησιμοποιώντας το ειδικό πινελάκι ή καθαρές μπατονέτες.

Το νεσεσέρ με τα προϊόντα μακιγιάζ μας είναι ένα ακόμα σημείο όπου κάνουν πάρτι τα βακτήρια και μπορούν να μεταφέρουν με ευκολία ιούς και γρίπη. Τι πιο εύκολο, από το να πλύνουμε το νεσεσέρ στο χέρι ή στο πλυντήριο και να καθαρίσουμε με ευλάβεια τα προϊόντα μακιγιάζ με ένα ήπιο αντισηπτικό προϊόν!

Άρρωστες ή όχι, τα υγρά θα βοηθήσουν το δέρμα μας να ανταπεξέλθει σε κάθε κίνδυνο. Ειδικά το κρύο και η γρίπη ενισχύουν την απώλεια υγρασίας από την ευαίσθητη επιδερμίδα μας. Ενάμιση με δύο λίτρα νερό την ημέρα, λοιπόν,  γίνονται οι καλύτεροι σύμμαχοι για την υγεία και την ομορφιά μας. Εάν προσθέσουμε και μερικές σταγόνες λεμονιού, ακόμη καλύτερα!ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απαλή απολέπιση είναι μια κίνηση που βοηθά το δέρμα μας, σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους. Χρησιμοποιούμε ένα φυσικό απολεπιστικό και όχι κάποια σύνθεση με άλφα ή βήτα υδροξύ οξέα, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν την ήδη ξηρή επιδερμίδα μας. Φροντίζουμε να μην τρίβουμε άγρια το προϊόν στο πρόσωπο και είμαστε πολύ προσεκτικές στις ευαίσθητες περιοχές, όπως η άκρη της μύτης. Αφού ξεπλύνουμε, απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο μια ενυδατική φόρμουλα που θα φωτίσει την επιδερμίδα μας!

Αν η μύτη μας έχει ερεθιστεί αρκετά, μπορούμε να της προσφέρουμε μια εντατική κούρα ομορφιάς με κάποιο προϊόν που περιέχει υδροκορτιζόνη. Θέλοντας να καλύψουμε ερεθισμούς και κοκκινίλες με το μακιγιάζ, χρησιμοποιούμε αρχικά πράσινο και στη συνέχεια μπεζ κονσήλερ. Ελάχιστη πούδρα με μεταλλικά στοιχεία στη συνέχεια, χαρίζει ομοιομορφία και ελαστικότητα στην ερεθισμένη περιοχή.

Το μακιγιάζ κάνει θαύματα! Κι όταν δεν αισθανόμαστε καλά, αλλά θα πρέπει να σηκωθούμε από το κρεβάτι, το μακιγιάζ θα μας σώσει! Δημιουργούμε λάμψη υγείας με τη βοήθεια της τερακότας, τονίζοντας τους κροτάφους, τα μήλα, την άκρη της μύτης και ανάλαφρα, το περίγραμμα του προσώπου. Υπογραμμίζουμε το βλέμμα μας με μερικές στρώσεις μάσκαρα και τονίζουμε το κινητό των βλεφάρων με μια glossy σκιά. Τέλος, το αγαπημένο μας λιπ γκλος ολοκληρώνει το φυσικό και αισθησιακό μας μακιγιάζ!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μικρά διαλείμματα από την καθιστική εργασία: Τα οφέλη για το σάκχαρο και την πίεση

xristiana

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι εκπομπές CO2 από τις μεταφορές στην ΕΕ δεν έχουν μειωθεί από το 2011

xristiana

Βιωματικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας σε σχολεία στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

xristiana