25/12/2022
Υλικά Συνταγής
- 3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- ⅔ του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο λιωμένο
- 1 ⅓ του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη τριμμένη στο μπλέντερ
- 100 γρ. φρουί γλασέ ή κερασάκια γλασέ κομμένα στη μέση
- 60 γρ. χουρμάδες ή δαμάσκηνα μουλιασμένα σε λίγο Γκραν Μαρνιέ
- 1 ποτηράκι του λικέρ Γκραν Μαρνιέ
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από την άχνη, τα φρουί γλασέ ή τα κερασάκια και τα ξηρά φρούτα. Αναμειγνύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τα φρουί γλασέ ή τα κερασάκια και τα ξηρά φρούτα κομμένα στη μέση, στραγγισμένα και ανακατεύετε με σπάτουλα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 60′. Ξεφορμάρετε το κέικ και το πασπαλίζετε με άχνη πριν κρυώσει.
Σημειώσεις
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγα καρύδια χομδροτριμμένα.
Πηγή: https://www.icookgreek.com