ΚεντρικήΜαγειρική

Χειμωνιάτικο κέικ με φρουί γλασέ, λικέρ πορτοκαλιού και αμύγδαλα

25/12/2022

Υλικά Συνταγής

  • 3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • ⅔ του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 1 ⅓ του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη τριμμένη στο μπλέντερ
  • 100 γρ. φρουί γλασέ ή κερασάκια γλασέ κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. χουρμάδες ή δαμάσκηνα μουλιασμένα σε λίγο Γκραν Μαρνιέ
  • 1 ποτηράκι του λικέρ Γκραν Μαρνιέ
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από την άχνη, τα φρουί γλασέ ή τα κερασάκια και τα ξηρά φρούτα. Αναμειγνύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τα φρουί γλασέ ή τα κερασάκια και τα ξηρά φρούτα κομμένα στη μέση, στραγγισμένα και ανακατεύετε με σπάτουλα.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 60′. Ξεφορμάρετε το κέικ και το πασπαλίζετε με άχνη πριν κρυώσει.

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγα καρύδια χομδροτριμμένα.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Συνταγή για ανοιχτή τυρόπιτα με προβολόνε, γραβιέρα, γκούντα και μπεσαμέλ

xristiana

Καύσωνας «Κλέων»: Στο «κόκκινο» όλη η χώρα – Έως τους 41 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

xristiana

Θεσσαλονίκη: Λεωφορεία με χαλασμένες ράμπες – Ένα ακόμη εμπόδιo για τα άτομα με αναπηρία

xristiana