5/12/2022
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 φρέσκο φαγκρί, περίπου 1⁄2 κιλό, καθαρισμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 2 κλωνάρια σέλινο, χωρίς τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 1/4 μάτσο φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τη ψαρόσουπα με φρέσκο φαγκρί, αλατοπιπερώνουμε το φαγκρί και το αφήνουμε σε σουρωτήρι, να «τραβήξει» το αλάτι και να νοστιμίσει, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, το σέλινο, τον μαϊντανό και 2 λίτρα νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέτουμε το φαγκρί και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα με κουτάλα.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το φαγκρί και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.