ΚεντρικήΚοινωνικά

Φιλιώ Χαϊδεμένου «Η Μικρασιάτισσα» – Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας

5/12/2022

Tο Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας του Δήμου Καλαμαριάς, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τα  100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφής, παρουσιάζει την βιογραφία της Φιλιώς Χαϊδεμένου, της ηρωικής γυναίκας που κατάφερε μετά τον ξεριζωμό της από την πατρίδα της, να ξαναστήσει τη ζωή της από την αρχή και να αφήσει κληρονομιά σε όλους τους Έλληνες Μικρασιάτες και μη, το μουσείο και το μνημείο στη Ν. Φιλαδέλφεια, για να θυμίζει τι έζησαν οι Έλληνες της Μ. Ασίας.

Η παράσταση θα δοθεί στις  9 Δεκεμβρίου ώρα 9: 00 μ.μ και στις 10 και 11 Δεκεμβρίου ώρα 8: 00 μ.μ. στο θέατρο της οδού Χηλής, σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Σαπάτρα

Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια

Η Φιλιώ Χαϊδεμένου είναι μια ηρωική γυναίκα, πού κατόρθωσε όπως πολλοί άλλοι Έλληνες στην Μ. Ασία το 1922, όχι απλώς να επιβιώσει της καταστροφής που άλλαξε τα πάντα στη ζωή τους, αλλά να ξανασταθεί στα πόδια της, να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Να φτιάξει ένα μνημείο και ένα μουσείο στη μνήμη αυτών που χάθηκαν εκεί, αλλά και γι’ αυτούς που επέζησαν της καταστροφής. Η ιστορία της πρέπει ν’ ακούγεται απ’ άκρη σ’ άκρη όλου του κόσμου, όχι μόνο της Ελλάδας, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν τα πάθη του Ελληνισμού οι νέοι.

Πηγή: https://kalamaria.gr

Related posts

5 εύκολες θεραπείες για το έκζεμα που μπορούν να ανακουφίσουν τη φαγούρα, το ξηρό ή κόκκινο δέρμα

xristiana

Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας Για Τον Λαό Της Ουκρανίας

xristiana

Η Γλυφάδα γιορτάζει την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

xristiana