ΚεντρικήΜαγειρική

Μανιταρόσουπα βελουτέ

2/12/2022

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ. σ. απλό αλεύρι
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μαϊντανό, χοντροκομμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, αφήστε το μείγμα να πάρει βράση, προσθέστε το φύλλο δάφνης και σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 3
Αφαιρέστε και πετάξτε το φύλλο δάφνης, στη συνέχεια, αφαιρέστε το μείγμα μανιταριών από τη φωτιά και χτυπήστε το με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο.

Βήμα 4
Ξαναζεστάνετε απαλά τη σούπα και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος (ή μπορείτε να καταψύξετε τη σούπα σε αυτό το στάδιο -απλά ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος κατά τη θέρμανση). Γαρνίρετε με το μαϊντανό, αν θέλετε, και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται η τροφική δηλητηρίαση από ψάρια και θαλασσινά

xristiana

Βήχας στην εγκυμοσύνη: Αίτια και αντιμετώπιση

xristiana

Ενημερωτική Δράση Για Τον Ρόλο Της Οικογένειας Στην Πρόληψη Των Εξαρτήσεων

xristiana