News ΑΜΕΑΚεντρική

Καλαμάτα: Τοποθέτηση πλατφορμών για ΑμεΑ στις στάσεις λεωφορείων

26/12/2022

Την τοποθέτηση ειδικών πλατφορμών σε στάσεις της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη, όπως υπάρχουν στη Αθήνα, εξετάζει ο Δήμος Καλαμάτας, για να αντιμετωπίσει το σοβαρό ζήτημα πρόσβασης των ΑμεΑ στα λεωφορεία.

Αυτό αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, μετά από ερώτηση – παράπονο του συμβούλου Γιώργου Λαζαρίδη, πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο.

Ο Γ. Λαζαρίδης παρατήρησε ότι παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην πρόσβαση των ΑμεΑ στην πόλη, η κατάσταση δεν είναι καλή. Κι επεσήμανε πως είναι αδύνατη η πρόσβαση στα αστικά λεωφορεία, λόγω της κατάληψης χώρων στάθμευσης, ακόμα και στο κέντρο, κάνοντας λόγο και για έλλειψη αστυνόμευσης. Ζήτησε να δημιουργηθούν ειδικές πλατφόρμες στις στάσεις και σημείωσε ότι μια σύγχρονη πόλη πρέπει να σέβεται και να προσφέρει τα αυτονόητα, χωρίς αποκλεισμούς.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος απάντησε ότι ο δήμος έχει στείλει έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο για ράμπες (ειδικές πλατφόρμες), για το αν μπορούν, αν επιτρέπεται α τοποθετηθούν επί του οδοστρώματος, όπως υπάρχουν στην Αθήνα.

Πηγή: https://eleftheriaonline.gr

Related posts

Πόσο συμβάλλει πραγματικά το σεξ στην υγεία και ποια είναι η πιο επικίνδυνη στάση;

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 12/4

xristiana

Έμφραγμα: Δύο συμπτώματα που προειδοποιούν ακόμη και 30 χρόνια νωρίτερα

xristiana