ΚεντρικήΠεριβάλλον

Κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι στην Κέρκυρα – Απαγόρευση απόπλου για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

10/12/2022

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ηπείρου και της Κέρκυρας.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στην περιοχή το απόγευμα του Σαββάτου.

Μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κωνσταντίνου Ζορμπά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, κοινοποιήθηκε ότι οι φορείς που εμπλέκονται βρίσκονται επί ποδός.

Κλειστοί δρόμοι στην Κέρκυρα

Σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ορισμένοι δρόμοι στην Κέρκυρα είναι κλειστοί καθώς έχουν υποστεί κατολισθήσεις απο τις προηγούμενες μέρες. Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τους δρόμους που συνδέουν Μεσογγή με Χλωμό, Μπούκαρη με Πετριτή και Χλωμό με Άγιο Δημήτριο.

Κλειστή παραμένει και η γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης λόγω των ισχυρών νοτιάδων που επικρατούν στην περιοχή. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους από την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Μήνυμα του 112 σε Κέρκυρα και Ήπειρο

Με μήνυμα από το 112 απεστάλη προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους της Κέρκυρας και της Ηπείρου από σήμερα το απόγευμα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

⚠️Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

?Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-άνεμοι) από σήμερα το απόγευμα έως μεσημβρινές ώρες της 11/12 σε #Ήπειρο #Κέρκυρα

‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες Αρχών

ℹ️ https://t.co/rhGuJbPxRh

— 112 Greece (@112Greece) December 10, 2022

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συνεχίζεται Η Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης Για Τον Καρκίνο Του Ήπατος Από Τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος

xristiana

Θεσσαλονίκη: Τα ΒορΟινά Των Χριστουγέννων Και Της Αγάπης!

xristiana

1ος Διεθνής Αγώνας Κωπηλασίας

xristiana