ΚεντρικήΜαγειρική

Χειμωνιάτικο κέικ με φρουί γλασέ, λικέρ πορτοκαλιού και αμύγδαλα

25/12/2022

Υλικά Συνταγής

  • 3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • ⅔ του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 1 ⅓ του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη τριμμένη στο μπλέντερ
  • 100 γρ. φρουί γλασέ ή κερασάκια γλασέ κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. χουρμάδες ή δαμάσκηνα μουλιασμένα σε λίγο Γκραν Μαρνιέ
  • 1 ποτηράκι του λικέρ Γκραν Μαρνιέ
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από την άχνη, τα φρουί γλασέ ή τα κερασάκια και τα ξηρά φρούτα. Αναμειγνύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τα φρουί γλασέ ή τα κερασάκια και τα ξηρά φρούτα κομμένα στη μέση, στραγγισμένα και ανακατεύετε με σπάτουλα.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 60′. Ξεφορμάρετε το κέικ και το πασπαλίζετε με άχνη πριν κρυώσει.

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγα καρύδια χομδροτριμμένα.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Η Κυβέρνηση διαθέτει 20 εκατ. ευρώ για αναπτυξιακές δράσεις χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος στις λιγνιτικές περιοχές

xristiana

Εκδήλωση λήξης του ευρωπαϊκού έργου ενδυνάμωσης νέων γυναικών μέσω του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού WeFin από το IPD

xristiana

Αιτωλοακαρνανία: Rapid Test Την Δευτέρα Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι Και Ναύπακτο

xristiana