ΚεντρικήΜαγειρική

Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια

18/11/2022

Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

  • 2 1/2 φλιτζάνια ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά άνηθος, ψιλοκομμένος
  • λίγο ψωμί (ψίχα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • λίγο κόλιανδρο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο λάδι για τους κεφτέδες και αρκετό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε τα ρεβίθια στο πολυμίξερ και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να πολτοποιηθούν. Ανακατεύετε τον πολτό με λίγο λάδι, το ψωμί, τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, κόλιανδρο και κύμινο), το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε.
  • Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθετε κατόπιν σε επίπεδους στρογγυλούς κεφτέδες. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε τους ρεβιθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε. 

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Δ. Πλατανιά: Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Μπασιά, με τίτλο “Μετάλλια Τιμής”

xristiana

Ροδόπη: Φωτιά στην Αρδεία – Στη μάχη και εναέρια μέσα

xristiana

Η καθιστική εργασία αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας 16% και καρδιαγγειακής ασθένειας 34%

xristiana