ΚεντρικήΥγεία

Επτά μύθοι για την υπογονιμότητα που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

6/11/2022

Εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα γονιμότητας, πιθανότατα έχεις λάβει πολλές αυτόκλητες συμβουλές για το πώς να συλλάβεις. Στην πραγματικότητα, ακόμα και αν δεν προσπαθείς να μείνεις έγκυος, απλά και μόνο επειδή είσαι γυναίκα και έχεις μήτρα, πιθανότατα έχεις ακούσει αρκετούς μύθους γύρω από τη γονιμότητα.

Και η πικρή αλήθεια είναι, ότι δεν είσαι η μόνη. Η υπογονιμότητα και τα προβλήματα γονιμότητας, είναι συχνά ζητήματα. Ωστόσο, οι συμβουλές που μπορεί να ακούς, όχι μόνο δεν είναι χρήσιμες, αλλά μερικές φορές είναι απλώς λάθος. Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, ήρθε η ώρα να καταρριφθούν οι παρακάτω 7 κοινοί μύθοι για την υπογονιμότητα.

7 μύθοι για την υπογονιμότητα που πρέπει να σταματήσει να πιστεύεις σύμφωνα με το ladylike.gr:

Μύθος 1: Πρέπει απλώς να χαλαρώσεις
Αν και είναι αλήθεια ότι το λιγότερο άγχος, θα μπορούσε να βοηθήσει με προβλήματα γονιμότητας, που προκαλούνται από το χρόνιο στρες, η υπογονιμότητα δεν είναι καθαρά ψυχολογικό ζήτημα. Οι περισσότεροι εξακολουθούν να μην βλέπουν τη στειρότητα ως ιατρική κατάσταση. Δεν ακούς ας πούμε να δίνουν την ίδια συμβουλή σε κάποιον με αρθρίτιδα ή Αλτσχάιμερ. Η υπογονιμότητα είναι μια ιατρική κατάσταση. Η φυσική, αναπαραγωγική σου υγεία δεν μπορεί να διορθωθεί με θετική σκέψη, αναζωογονητικές διακοπές ή αλλαγή στη νοοτροπία σου.

Μύθος 2: Πρέπει να προσπαθείς περισσότερο και πιο συχνά
Αυτός ο μύθος γενικά εξετάζει μόνο τι συμβαίνει στο κρεβάτι σου. Πέρα από το τουλάχιστον άβολο και άτοπο της συμβουλής, υπάρχουν πολλά περισσότερα στη γονιμότητα από το πραγματικό μέρος του σεξ. Το να λένε σε ένα ζευγάρι ότι πρέπει να προσπαθεί περισσότερο, μπορεί να ρίξει το ηθικό του και, τελικά, να μην είναι παραγωγικό.

Υπάρχουν πράγματα που απλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε και η γονιμότητα εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου το 50% των ζευγαριών που υποβάλλονται σε θεραπεία υπογονιμότητας, θα βιώσουν μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη. Ωστόσο ,ορισμένα προβλήματα υπογονιμότητας ανταποκρίνονται με χαμηλότερο ποσοστό επιτυχίας. Αυτός ο μύθος μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτικός για τα ζευγάρια που δεν μπορούν να διαχειριστούν το σωματικό, οικονομικό ή ψυχολογικό κόστος των συνεχιζόμενων θεραπειών γονιμότητας. Η προσπάθεια δεν μεταφράζεται πάντα άμεσα σε επιτυχία.

Μύθος 3: Η γονιμότητα είναι ένα γυναικείο ζήτημα
Οι γυναίκες είναι συχνά στόχος γύρω από θέματα εγκυμοσύνης, αλλά η υπογονιμότητα επηρεάζει εξίσου άνδρες και γυναίκες. Στην πραγματικότητα, κάθε φύλο έχει το δικό του σύνολο συμπτωμάτων, που μπορεί να υποδηλώνουν υπογονιμότητα, όπως πόνο στους όρχεις ή αλλαγή στη ροή της περιόδου.

Μύθος 4: Η ηλικία επηρεάζει μόνο τη γονιμότητα των γυναικών
Αν και είναι αλήθεια ότι η γονιμότητα των γυναικών μειώνεται με την ηλικία, οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες που βιώνουν αλλαγές γονιμότητας καθώς μεγαλώνουν. Οι γυναίκες βιώνουν σημαντική μείωση της γονιμότητας, μερικές φορές έως και 50%, μεταξύ 32 και 37 ετών, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως η γυναικεία υπογονιμότητα, τα ποσοστά ανδρικής υπογονιμότητας αυξάνονται με την ηλικία. Μετά την ηλικία των 40 ετών, ένας άνδρας είναι πιθανό να αρχίσει να παρουσιάζει μείωση του όγκου και της κινητικότητας του σπέρματος.

Μύθος 5: Εάν έχεις ήδη παιδί, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την υπογονιμότητα
Ακόμα κι αν ένα ζευγάρι έχει ήδη παιδί ή παιδιά, μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολία να τεκνοποιήσει αργότερα. Κάτι που ονομάζεται δευτερογενής υπογονιμότητα. Οι περισσότερες από τις αιτίες της δευτερογενούς υπογονιμότητας, πιθανώς είναι ίδιες με εκείνες της πρωτογενούς.

Μύθος 6: Η υγεία σου δεν επηρεάζει τη γονιμότητα
Στην πραγματικότητα, ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα, σε άνδρες και γυναίκες, είναι η υγεία. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση ζητημάτων υπογονιμότητας, χωρίς φυσικά να αποτελεί τη μαγική λύση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζεις το σώμα σου, να το ακούς και να φροντίζεις την υγεία σου, ανεξάρτητα με το πότε, το αν και πριν καν αρχίσεις να σκέφτεσαι να αποκτήσεις ένα μωρό.

Μύθος 7: Κάθε ταξίδι γονιμότητας είναι το ίδιο
Ο οικογενειακός προγραμματισμός γύρω από την υπογονιμότητα εξαρτάται από προσωπικές επιλογές, που διαφέρουν μεταξύ των ζευγαριών. Κάθε μονοπάτι είναι διαφορετικό και κάθε μεμονωμένη επιλογή, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η μαγική συμβουλή για να δείχνουν τα λεπτά χείλη πιο ζουμερά!

xristiana

Νικολάι Γκόγκολ: Ο πατέρας του ρωσικού ρεαλισμού

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 14/11

xristiana