ΚεντρικήΟμορφιά

Lifting μετώπου: Πότε και γιατί είναι καλύτερο από το Botox

10/11/2022

Αν σας ενοχλούν οι ρυτίδες έκφρασης κατά μήκος του μετώπου ή άλλα σημάδια γήρανσης στην περιοχή γύρω από τα φρύδια, τότε θα πρέπει να ενημερωθείτε για τη λύση που υπάρχει και είναι πραγματικά πιο δραστική από το Βotox! Ο Θόδωρος Βουκίδης, πλαστικός χειρουργός απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που χρειάζεται να ξέρετε.

Τα σημάδια γήρανσης στην περιοχή του μετώπου πλέον αντιμετωπίζονται με το Botox;

Πράγματι η χρήση του Βotox τα τελευταία χρόνια μπορεί να εξαλείψει τα σημάδια της γήρανσης στο μέτωπο, όπως της οριζόντιες ρυτίδες έκφρασης κατά μήκος του μετώπου, ιδιαίτερα όταν αρχίζει και εφαρμόζεται πριν οι ρυτίδες γίνουν βαθιές.

Η εφαρμογή του μάλιστα μπορεί να ξεκινήσει από νωρίς ακόμα κι από την ηλικία των τριάντα αν το μέτωπο είναι εκφραστικό και υπερλειτουργικό προκειμένου να μην προλάβουν αυτές οι ρυτίδες να βαθύνουν. Παρόλα αυτά από κάποια ηλικία και μετά, συνήθως μετά τα σαράντα και ιδιαίτερα στις ηλικίες άνω των πενήντα προκύπτει, το πρόβλημα της χαλάρωσης του προσώπου που σταδιακά επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου, ενώ ξεκινούν να εμφανίζουν πτωτική τάση τα φρύδια και τα βλέφαρα.

Δυστυχώς σε αυτό συντελεί  πιθανότατα και η πολύ συχνή ή υπερβολική χρήση του Botox.  Σε αυτές τις περιπτώσεις το lifting μετώπου μπορεί να εξασφαλίσει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και πιο μόνιμο, αφού οι ενέσεις  βοτουλινικής τοξίνης απαιτούν συχνή επανάληψη για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα. Γενικά πάντως η σωστή εφαρμογή του Βotox από νωρίς μπορεί να καθυστερήσει την ανάγκη για το forehead-brow lifting.

Τι παραπάνω μπορεί να πετύχει το lifting μετώπου σε σχέση με το Βotox;

Το Βotox ακινητοποιεί τον μυ που με την κινητικότητα στις εκφράσεις του προσώπου δημιουργεί ρυτίδες στην περιοχή του μετώπου. Η διάρκειά του όμως είναι για κάποιους μήνες. Επίσης μία σπάνια παρενέργειά του είναι ότι μπορεί να προκαλέσει βλεφαρόπτωση αλλοιώνοντας έτσι τα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το lifting μετώπου, εξαλείφει τις ρυτίδες στην περιοχή του μετώπου, ανυψώνει τα φρύδια που έχουν υποστεί πτώση καθώς και τα άνω βλέφαρα των ματιών, εξασφαλίζοντας βλέμμα νεανικό και ξεκούραστο. Επομένως είναι ένας πιο δραστικός και μόνιμος τρόπος αντιμετώπισης.

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν;

Αρχικά η επέμβαση γινόταν με μεγάλες τομές και είχε πιο αργή ανάρρωση. Στις μέρες μας η επέμβαση έχει εξελιχθεί καθώς απαιτούνται πολύ μικρότερες τομές που γίνονται βαθιά μέσα στα μαλλιά και δεν φαίνονται, καθώς γίνεται πλέον ενδοσκοπικα.

Πώς ακριβώς γίνεται η επέμβαση;

Ένα τρόπος είναι με τομή κατά μήκος του τριχωτού της κεφαλής από το ένα αυτί στο άλλο με αφαίρεση του επιπλέον δέρματος. Μέσα από την τομή διαιρούνται οι μυς που δημιουργούν τις ρυτίδες του μετώπου και παράλληλα ανυψώνονται τα φρύδια.

Mε τον δεύτερο τρόπο, μέσω μικρών τομών στο τριχωτό της κεφαλής, εισάγεται το ενδοσκόπιο και πλέον ο χειρουργός κάνει ανακατάταξη των μυών και του δέρματος με σταθεροποίηση σε καινούργια θέση.

Και στις δύο περιπτώσεις οι τομές είναι καλά κρυμμένες μέσα στα μαλλιά. Σήμερα πάντως χρησιμοποιούμε αποκλειστικά την ενδοσκοπική τεχνική που είναι πιο γρήγορη, δεν αφήνει σχεδόν καθόλου τομές, είναι αναίμακτη και έχει πολύ γρήγορο χρόνο ανάρρωσης.

Θέλετε να μας πείτε περισσότερα για τον ενδοσκοπικό τρόπο;

Σε αυτή την περίπτωση φτάνουμε ενδοσκοπικά μέσω μικρών τομών στο ανώτερο τμήμα του μετώπου, εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά. Με τον τρόπο αυτό, οι μύες και οι ιστοί του μετώπου επανατοποθετούνται έχοντας σαν αποτέλεσμα την εξάλειψη τω ρυτίδων του μετώπου.

Η επέμβαση γίνεται με μέθη ή γενική αναισθησία;

Και με τους δύο τρόπους ανάλογα με το τι είναι καλύτερο για τον ασθενή και τι διευκολύνει τον πλαστικό να δουλέψει καλύτερα.

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Στην ανοικτή παλιά μέθοδο κατά κανόνα χρειάζεται 10 μέρες ή και περισσότερο, για να αφαιρεθούν τα ράμματα και να υποχωρήσουν τα όποια οιδήματα στην περιοχή που έχει υποστεί την επέμβαση. Με την ενδοσκοπική τεχνική το διάστημα της ανάρρωσης μειώνεται στις 5 έως 6 ημέρες. Δραστηριότητες όμως όπως γυμναστική απαιτούν αποχή μερικών βδομάδων.

To lifting μετώπου από μόνο του αρκεί;

Τα αποτελέσματά του brow lifting μπορεί να είναι εντυπωσιακά σε ότι αφορά την περιοχή του μετώπου και τα βασικότερο είναι μόνιμα. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αρκεί λοιπόν μόνο αυτό.

Συνήθως πάντως όταν κάνουμε μόνο lifting μετώπου, εφαρμόζουμε στο υπόλοιπο πρόσωπο μη επεμβατικές θεραπείες που εξασφαλίζουν αναζωογόνηση του δέρματος όπως fractional laser ή μεσοθεραπεία.  Είναι πολύ συνηθισμένο πάντως να το συνδυάζουμε και με βλεφαροπλαστική για καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ σε πιο προχωρημένες ηλικίες πιθανόν να χρειάζεται ολικό lifting προσώπου.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

5 προϊόντα ομορφιάς με βασικό συστατικό το γάλα γαϊδούρας για λάμψη και ενυδάτωση!

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 2/3

xristiana

«Ημέρα Στήριξης Και Αλληλεγγύης» Με Δράσεις Στο Γαλάτσι

xristiana