ΚεντρικήΟμορφιά

Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες κατά την επιλογή των προϊόντων μακιγιάζ;

10/11/2022

Κάθε γυναίκα έχει τις προσωπικές της προτιμήσεις και ανάγκες. Αυτό έχει εφαρμογή και στα προϊόντα μακιγιάζ. Κάθε μία από εμάς έχει τη γνώμη της, τον τύπο της και τα χρώματά της. Ποιοι είναι όμως οι πιο σημαντικοί παράγοντες κατά την επιλογή του μακιγιάζ; Εξετάζουμε  τους πιο σημαντικούς.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το μέικαπ: Πώς επηρεάζει το δέρμα σας;

Όσον αφορά την επιλογή του μέικαπ, οι παράγοντες που είναι πιο σημαντικοί είναι πώς επηρεάζει το δέρμα σας και το χρώμα. Το δέρμα σας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, επομένως πρέπει να προσέχετε τι του βάζετε.

Εάν έχετε ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα primer πριν το μέικαπ. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το αποτέλεσμα ξηρότητας, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για «σπάσιμο» της λείας εικόνας του.

Εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής, είναι καλύτερο να επιλέξετε μακιγιάζ που δεν είναι φαγεσωρογόνο.Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μέικαπ, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν είναι καλά για το δέρμα με τάση ακμής.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας μπορεί να είναι επικίνδυνα και να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη. Ωστόσο, μπορείτε να αποτρέψετε οποιαδήποτε από αυτές τις ζημιές επιλέγοντας καλής ποιότητας, αξιόπιστα προϊόντα για να είστε σίγουροι ότι προσφέρετε στο δέρμα σας την καλύτερη δυνατή περιποίηση. Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν που έχει ήδη καλή φήμη, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή του μέικαπ είναι η ποιότητα του προϊόντος. Είναι σημαντικό να αποτελείται από υψηλής ποιότητας συστατικά που δεν είναι τοξικά. Είναι επίσης σημαντικό να είναι αποτελεσματικό.

Σκεφθείτε τις ανάγκες σας: Προσπαθείτε να καλύψετε τις ατέλειες, τους μαύρους κύκλους; Θα πρέπει να στραφείτε σε ένα προϊόν καλυπτικό. Εάν προσπαθείτε να καλύψετε τις καφέ κηλίδες και τις κηλίδες ηλικίας, θα πρέπει να είναι ένας φωτεινός τύπος που μπορεί να δώσει στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη.

Εάν προσπαθείτε να καλύψετε τις ουλές, το μέικαπ σας θα πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο του δέρματος που μπορεί να σας δώσει μια φυσική, νεανική εμφάνιση. Όταν επιλέγετε ένα προϊόν, βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας συστατικά που μπορούν να δώσουν στο δέρμα σας την εμφάνιση που θέλετε.

Μάσκαρα

Για παράδειγμα, πρέπει να μάθετε ποιος τύπος μάσκαρα σας ταιριάζει καλύτερα. Εάν πρόκειται για μια εμφάνιση χωρίς μακιγιάζ, τότε θα θέλετε να επιλέξετε αδιάβροχη μάσκαρα. Αν ψάχνετε για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, τότε θα θέλετε να επιλέξετε μια μάσκαρα που δίνει όγκο.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι και μάρκες για να διαλέξετε που μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς.

Οι πιο σημαντικοί παράγοντες κατά την επιλογή μιας μάσκαρα είναι το χρώμα και ο τύπος. Το χρώμα πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σας και ο τύπος πρέπει να ταιριάζει με τις ανάγκες σας. Θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας και να βρείτε την τέλεια μάσκαρα για εσάς.

Ρουζ που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας

Ο τόνος του δέρματος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή του τέλειου ρουζ. Θυμηθείτε ότι όταν επιλέγετε ένα χρώμα θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Το έντονο περίγραμμα στα χείλη είναι τάση!

Εάν επιλέξετε ένα χρώμα που είναι πολύ κοντά στον τόνο του δέρματός σας, θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό. Εάν επιλέξετε ένα χρώμα που είναι πολύ ανοιχτό, θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται «πορτοκαλί».

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε το τέλειο ρουζ είναι να βρείτε τις σωστές αποχρώσεις. Και για να γίνει αυτό, εξετάστε τον τόνο του δέρματός σας σε φυσικό φως. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε τις διαφορετικές αποχρώσεις του δέρματός σας. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, θα έχετε ανοιχτές-μεσαίες αποχρώσεις. Εάν έχετε μεσαίο-σκούρο δέρμα, θα έχετε μεσαίου-σκούρους τόνους δέρματος.

Επιλέγοντας ένα κραγιόν που σας ταιριάζει

Η επιλογή του σωστού κραγιόν είναι μια σημαντική απόφαση. Είναι καλύτερο να αφιερώσετε χρόνο και να μην βιάζεστε! Το σωστό κραγιόν πρέπει να σας ταιριάζει.

Εάν δεν σας αρέσει αυτό το τολμηρό κόκκινο, τότε δεν πρέπει να επιλέξετε κόκκινο κραγιόν. Αντίστοιχα, αν έχετε πολύ χλωμή επιδερμίδα, θα πρέπει να αποφύγετε το βαθύ κόκκινο κραγιόν. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε την περίσταση για την οποία θα το φορέσετε. Για όλη μέρα, για ένα πάρτι ή για μία επίσημη βραδινή εμφάνιση;

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε το προσωπικό σας στιλ. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα χρώμα  με το οποίο νιώθετε άνετα και με αυτοπεποίθηση. Τέλος, θα πρέπει να σκεφτείτε το φινίρισμα του κραγιόν σας. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι φινιρισμάτων: ματ, σατέν και γυαλιστερό.

Είναι σημαντικό να βρείτε ένα φινίρισμα που να συμπληρώνει τον τόνο του δέρματός σας. Ένα κραγιόν που σου ταιριάζει είναι ζωτικής σημασίας γιατί μπορεί να σε βοηθήσει να εκφραστείς. Θέλετε να νιώθετε και να φαίνεστε καλύτερα όταν βάζετε το κραγιόν σας.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γενικά αίθριος καιρός – Έως τους 23 βαθμούς η θερμοκρασία

xristiana

11ο τουρνουά Street Μίνι Βόλεϊ 3Χ3

xristiana

19 οινοποιεία γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

xristiana