3/11/2022
Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε το άγχος που νιώθετε λόγω αδυναμίας σύλληψης.
Τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένα και πιεσμένα λόγω των συνεχών προσπαθειών να συλλάβουν.
Το «γιατί εμείς δεν …» μπορεί να είναι η πιο φυσική αντίδρασή τους όταν βλέπουν ότι η εγκυμοσύνη για άλλα ζευγάρια φαίνεται να έρχεται αβίαστα.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει φως στο τούνελ. Απλά πρέπει να είστε υπομονετικοί και να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή για να βρείτε τη λύση στα προβλήματα γονιμότητας που τυχόν αντιμετωπίζετε.
Πώς να αντιμετωπίσετε το στρες
Το άγχος και το στρες αναπόφευκτα επηρεάζουν την ψυχολογία του ζευγαριού που δεν μπορεί να συλλάβει.
Πιθανόν να το έχετε βιώσει κι εσείς από πρώτο χέρι… Ως αποτέλεσμα αισθάνεστε απογοητευμένοι ή κατηγορείτε τον/ην σύντροφό σας.
Υπάρχει ένας βαθιά ριζωμένος κοινωνικός μύθος ότι αν ένα ζευγάρι δεν καταφέρει να συλλάβει, φταίει η γυναίκα. Οι άνδρες είναι εξίσου υπεύθυνοι για την αναπαραγωγή και η αιτία της υπογονιμότητας μπορεί να συσχετιστεί με έναν από τους δύο συντρόφους.
Τα ζητήματα με τη στειρότητα δεν σταματούν μόνο στην τεκμηρίωση αυτού του γεγονότος, αλλά ανοίγουν τον δρόμο για μια σειρά από άλλα θέματα προς αντιμετώπιση.
Η υποβολή σε τεστ και θεραπείες υπογονιμότητας είναι μόνο η αρχή ενός μακρού, επίπονου και μερικές φορές άκαρπου ταξιδιού.
Τα ζευγάρια μπορεί να χρειαστεί να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση ή να υποφέρουν τη θλίψη της απώλειας μιας εγκυμοσύνης εάν οι διαδικασίες δεν είναι επιτυχείς. Υπάρχουν φορές που οι εγκυμοσύνες μπορεί να οδηγήσουν σε θνησιγενείς τοκετούς και πολύπλοκους τοκετούς κυρίως λόγω παραγόντων που σχετίζονται με την ηλικία.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να αναζητάτε κατάλληλες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη σύλληψη.
- Κοινοποιήστε τα συναισθήματά σας στον σύντροφό σας και συζητήστε τις πιθανές λύσεις.
- Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να κατανοήσετε την καλύτερη πορεία δράσης για την περίπτωσή σας.
- Συμβουλευτείτε έναν σύμβουλο, είτε μεμονωμένα είτε από κοινού, για να αντιμετωπίσετε το ξαφνικό άγχος, την κατάθλιψη, την ενοχή ή την απαισιοδοξία που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Είναι σημαντικό να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον, αντί να παίζετε παιχνίδια ευθυνών.
Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com
Πηγή: https://www.mothersblog.gr
Πηγή φωτογραφιών: https://www.mothersblog.gr