9/11/2022
Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 τσιπούρες (περίπου 250 – 300 γρ. η καθεμιά), καθαρισμένες
- 2 καρότα, σε λεπτές φέτες
- 2 πατάτες, σε λεπτές φέτες
- 300 γρ. ντοματίνια, (κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί), κομμένα στη μέση
- τα φύλλα από 4 – 5 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, καλοκοπανισμένο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 80 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις τσιπούρες με λαχανικά στον φούρνο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε σε μια στρώση, τα καρότα, τις πατάτες, τις σκελίδες σκόρδου, τον μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης και τα μισά ντοματίνια.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και τα τακτοποιούμε πάνω από τα λαχανικά.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια, τα υπόλοιπα ντοματίνια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα, όλα τα υλικά.
- Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα ψάρια και τα λαχανικά.