ΚεντρικήΟμορφιά

Σύσφιξη προσώπου για να φαίνεσαι νεότερη!

25/11/2022

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει το κολλαγόνο του ενώ οι αλλαγές στον  συνδετικό ιστό μειώνουν τη δύναμη και των ελαστικότητα της επιδερμίδας μας. Αυτό επιτρέπει στα σημάδια της γήρανσης (ρυτίδες, λεπτές γραμμές, χαλάρωση του δέρματος, κηλίδες) να εμφανίζονται. Μεγαλώνοντας, η διατήρηση ενός υγιούς δέρματος πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Αν θέλεις να μάθεις πώς θα φαίνεσαι νεότερη καθώς μεγαλώνεις, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές: 

1. Μασάζ στο πρόσωπο

Κάνοντας τακτικά μασάζ στο πρόσωπό σου, τονώνεις την ανάπτυξη των κυττάρων, αυξάνεις τη ροή του αίματος, μειώνεις την κατακράτηση νερού και θα βελτιώνεις  τη ροή της λέμφου. To μασάζ προσώπου, βοηθά στην πρόληψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και αναζωογονεί το δέρμα σου. 

2. Κρέμα σύσφιξης 

Ένας κύριος παράγοντας της γήρανσης είναι η γλυκοζυλίωση, η οποία συμβαίνει όταν περίσσεια μορίων γλυκόζης συνδέονται στις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης οδηγώντας στη δημιουργία τελικών προϊόντων γλυκοζυλίωσης που έχουν ως αποτέλεσμα τις έντονες ρυτίδες στο πρόσωπό σου. 

Για μία ώριμη κανονική, ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, χρησιμοποίησε την κρέμα σύσφιξης προσώπου A.G.E. Interrupter, που διορθώνει τα έντονα σημάδια γήρανσης του ώριμου δέρματος (πανάδες, δυσχρωμίες δέρματος, κλπ). Αυτή η κρέμα σύσφιξης με τα συστατικά που περιέχει: 

  • Προλαμβάνει την καταστροφή των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης 
  • Βοηθά στην στήριξη του δέρματος ενάντια στην γήρανση, αποκαθιστώντας την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά της επιδερμίδας σας 
  • Προστατεύει το φυσικό φραγμό του δέρματος και ενυδατώνει το ξηρό, ώριμο δέρμα σας
  • Βελτιώνει την υφή του δέρματός σας, την πυκνότητα, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

Επιπλέον της κρέμας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και serum προσώπου για σύσφιξη.

3. Προσοχή στον ήλιο 

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη χειμώνα-καλοκαίρι, εάν θέλεις το δέρμα σου να παραμείνει σφιχτό και νεανικό. Φόρα καθημερινά ένα αντηλιακό, ανθεκτικό στο νερό με δείκτη προστασίας SPF30+. Οι δερματολόγοι επιπλέον του αντιηλιακού, συστήνουν τη χρήση αντιοξειδωτικών ορών που ενισχύουν την προστασία της επιδερμίδας σου ενάντια στα σημάδια της φωτογήρανσης. 

Για κανονικό, ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα με δυσχρωμίες και σημάδια αφυδάτωσης το Ferulic CE Serum προσώπου της SkinCeuticals είναι το βραβευμένο τριπλό αντιοξειδωτικό serum υψηλής δράσης με βιταμίνη C και Ε, που προσφέρει προστασία ενάντια στη γήρανση εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την υπέρυθρη ακτινοβολία, τις ακτίνες UV και τη ρύπανση. Παράλληλα, ο ορός αυτός αυξάνει τη σφριγηλότητα, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και ενισχύει τη λάμψη του προσώπου σου.

4. Λιγότερο αλκοόλ

Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα σου και το κάνει θαμπό, με αποτέλεσμα να φαίνεσαι μεγαλύτερη και κουρασμένη. Η κατανάλωση λιγότερου αλκοόλ και περισσότερων υγρών όπως το νερό και το πράσινο τσάι μπορεί να σου χαρίσει μια ενυδατωμένη και ελαστική επιδερμίδα.

5. Όχι ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης γιατί αφυδατώνει το δέρμα σου και οδηγεί στην απώλεια της σφριγηλότητάς του. Απόφυγε την επεξεργασμένη ζάχαρη και ακολούθησε μία υγιεινή διατροφή με πολλά λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.

6. Ασκήσεις προσώπου

Μην ξεχνάς ότι η  σύσφιξη προσώπου χρειάζεται γυμναστική όπως και το υπόλοιπο σώμα σου! Κάνε καθημερινά ασκήσεις που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία του δέρματος – ιδανικά ασκώντας πιέσεις με ένα κατάλληλο T-bar ή για ακόμη μεγαλύτερη αποσυμφόρηση, χρησιμοποιήσε τα αγαπημένα σε όλες μας, ice globes προσώπου. 

Πηγή: https://www.shape.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τι επιπτώσεις έχει το να κοιμάστε μπρούμυτα

xristiana

Έτσι θα ξυπνάμε με ξεκούραστη όψη το πρωί

xristiana

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη Στοματική Υγεία στο Κτιριακό Συγκρότημα ΑμεΑ 

xristiana