ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να εφαρμόσετε το foundation, σύμφωνα με τους makeup artists

6/11/2022

H εφαρμογή του foundation δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά οι ειδικοί ξέρουν όλα τα μυστικά για να δημιουργήσετε ένα μακιγιάζ on fleek

To πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε τη κατάλληλή φόρμουλα αλλά και τη σωστή απόχρωση για το δέρμα σας. Σιγουρά έχετε παρακολουθήσει πολλά video στο TikTok που δείχνουν διαφορετικούς τρόπους εφαρμογής του foundation και ίσως έχετε μπερδευτεί. Καθόλου άδικα. Αλλά οι επαγγελματίες makeup artists γνωρίζουν πραγματικά τον ιδανικό τρόπο για ένα πραγματικά υπέροχο αποτέλεσμα!

Δυο experts μοιράστηκαν τα μυστικά τους και μας ενημέρωσαν για τις μεθόδους τους για την εφαρμογή του foundationΟ Nick Barose και η Melissa Murdick θέλουν να αποδείξουν ότι τα μικρά tips μπορούν όντως να κάνουν τη διαφορά. «Το foundation μπορεί να δώσει στην επιδερμίδα σας υγιή λάμψη και ομοιόμορφο τόνο, αρκεί να εκπαιδευτείτε», αναφέρει ο Barose.

«Πρώτα από όλα, να ξέρεις ότι το πρόσωπό σου δεν είναι τοίχος, οπότε δεν χρειάζεται να απλώσεις το foundation παντού. Εφαρμόστε το μόνο στα σημεία που χρειάζεστε και φροντίστε πάντα να αποφεύγετε να το βάζετε πάνω στις γραμμές εκφράσεις ή τις ρυτίδες, καθώς αυτό θα τις αναδείξει ακόμη περισσότερο.»

Η προετοιμασία του δέρματος είναι το παν

Οι ειδικοί επιμένουν ότι η προετοιμασία του δέρματος είναι το πιο κρίσιμο βήμα, οπότε προτείνουν να μην το παραλείψετε.

«Η προετοιμασία του δέρματος είναι εξαιρετικά σημαντική πριν από το foundation», αναφέρει η Murdick, makeup artist της Selena Gomez. «Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να αξιολογήσω τι χρειάζεται το δέρμα. Θα αγγίξω το πρόσωπό τους για να δω αν το δέρμα τους είναι ξηρό ή λιπαρό. Από εκεί, καταλαβαίνω ποια προϊόντα έχει ανάγκη η επιδερμίδα».

Το δέρμα θέλουμε να είναι απαλό και ελαστικό, αλλά να μην καλύπτεται από ένα παχύ στρώμα προϊόντος που δεν έχει απορροφηθεί. Οπότε πρώτα εφαρμόζετε τα skincare προϊόντα και έπειτα το primer.

Ξεκινήστε με ένα πινέλο

«Ο απόλυτος αγαπημένος μου τρόπος για να απλώσω το foundation είναι με ένα πινέλο, επειδή εφαρμόζει το προϊόν στο δέρμα πολύ καλύτερα από ένα σφουγγαράκι και μου δίνει περισσότερο έλεγχο», αναφέρει ο Murdick.

Στον Barose αρέσει επίσης να χρησιμοποιεί πινέλο για εξοικονόμηση χρόνου. «Μου αρέσει να δουλεύω γρήγορα, επομένως η χρήση ενός πινέλου βάσης είναιη τέλεια λύση. Το αγαπημένο μου είναι το βουρτσάκι βάσης Armani Beauty. Δεν είναι πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό, ώστε να μπορεί να καλύψει ολόκληρο το πρόσωπο σε ελάχιστο χρόνο.»

Less is more

Αν έχετε ακμή και ουλές, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να εφαρμόσετε πολύ προϊόν. Αυτό δε θα βοηθήσει σίγουρα την επιδερμίδα. «Για να εφαρμόσω, δεν βάζω ποτέ το foundation απευθείας στο δέρμα», λέει ο Murdick. «Είτε το τοποθετώ σε μια μεταλλική παλέτα ή στο πίσω μέρος του χεριού μου, ώστε να ελέγχω τη ποσότητα». Καλό είναι λοιπόν να μην το παρακάνετε με τη ποσότητα ώστε να μην έχετε ένα βαρύ αποτέλεσμα.

Δείτε στην παρακάτω gallery, τα καλύτερα foundations της αγοράς:

SERUM DE TEINT B30
SERUM DE TEINT B30
Shiseido Perfect Refining Foundation SPF 15 3
Shiseido Perfect Refining Foundation SPF 15 3
Clients Estee Lauder
Clients Estee Lauder
Amb fdtSTAR2014 CutOut-T20 HorsUS F39
Amb fdtSTAR2014 CutOut-T20 HorsUS F39

Πηγή: https://jenny.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://jenny.gr

Related posts

Μια αγκαλιά τραγούδια για τον «Ορίζοντα»

xristiana

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

xristiana

Η ιστορία του Bubble Tea

xristiana