ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα βάλουμε το υγρό eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών μας;

23/11/2022

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε απογοητευτεί στην προσπάθειά μας να σχεδιάσουμε σωστά το eyeliner. Αυτή η μαύρη γραμμή πάνω από τα μάτια μας, μπορεί να χαρίσει σαγηνευτικό βλέμμα, καμουφλάροντας τις ατέλειες στο σχήμα των ματιών μας, όμως πρώτον δεν είναι ίδια για κάθε σχήμα ματιών.

Δεύτερον για να την πετύχουμε χρειάζεται κάποια δεξιοτεχνία. Μην ανησυχείτε όμως με λίγη εξάσκηση θα την αποκτήσουμε!

Η γραμμή eyeliner ανάλογα με το σχήμα ματιών

*Μικρά μάτια

Για να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο έντονα, σχεδιάζουμε μια γραμμή πέρα από την πάνω γραμμή των βλεφαρίδων. Στη συνέχεια, της δίνουμε έξτρα πάχος.

*Αμυγδαλωτά μάτια

Κάνουμε μια λεπτή γραμμή στο πάνω βλέφαρο ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού και αυξάνουμε το πάχος της όσο προχωράμε προς την εξωτερική.

* Στρογγυλά μάτια

Δημιουργούμε την ψευδαίσθηση του αμυγδαλωτού σχήματος, ξεκινώντας τη γραμμή eyeliner περίπου από το κέντρο του πάνω βλεφάρου και συνεχίζουμε κάνοντας μία μακριά, οριζόντια γραμμή, πέρα από την εξωτερική γωνία.

* Μάτια με καθοδική εξωτερική γωνία

Για να εξισορροπήσουμε το σχήμα τους, προεκτείνουμε τη γραμμή πέρα από την εξωτερική γωνία του πάνω βλέφαρου και προσθέτουμε όσο περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες. Η τεχνική θα δώσει την ψευδαίσθηση της ανοδικής φοράς, ενός «ελαφίσιου» εφέ. Δείτε εδώ τη διαδικασία.

* Μάτια κοντά μεταξύ τους

Απλώνουμε τη γραμμή από το κέντρο της γραμμής του άνω βλέφαρου και κάνουμε τη γραμμή πιο παχιά προς την εξωτερική γωνία.

* Με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

Για να μειώσουμε την απόσταση, δημιουργούμε μία γραμμή από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική. Στη συνέχεια, σχεδιάζουμε ένα V στην εσωτερική γωνία μεταξύ πάνω και κάτω βλέφαρου.

*Κουκουλωτά μάτια (hooded eyes)

Σε αυτήν την περίπτωση το κινητό βλέφαρο «βαραίνει» και σκεπάζει στην πτυχή. Σχεδιάζουμε μία λεπτή γραμμή από το κέντρο του βλεφάρου και πέρα και καταλήγουμε σε ένα ευθύ wing τελείωμα. Επίσης προτιμάμε ένα αδιάβροχο eyeliner.

Εxtra tips

-Για να αποφύγουμε τις μουντζούρες, τοποθετούμε στην προέκταση της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων ένα κομμάτι χαρτί ή σελοτέιπ και σχεδιάζουμε κατά μήκος τους τη γραμμή.

-Για πιο φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα, βάζουμε άσπρο μολύβι στην εσωτερική γραμμή του πάνω και κάτω βλέφαρου.

– Για να μην υπάρχουν κενά μεταξύ των βλεφαρίδων και της γραμμής κάνουμε το εξής: Τεντώνουμε απαλά το βλέφαρο προς την εξωτερική γωνία του και τοποθετούμε το eyeliner όσο το δυνατόν πιο κοντά στις βλεφαρίδες.

– Αντί για μία ενιαία γραμμή, ξεκινάμε να κάνουμε μικρές πινελιές, τις οποίες θα ενώσουμε στο δεύτερο πέρασμα. Ετσι μπορούμε να διορθώσουμε πιο εύκολα τυχόν αστοχίες.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αποξηραμένα φρούτα: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας

xristiana

Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

xristiana

Found it: Ξεκίνα τη δική σου επιχείρηση

xristiana