ΚεντρικήΟμορφιά

Νεανικό βλέμμα: Τα SOS tips για να το αποκτήσουμε

20/11/2022

«Το πιο ερωτικό στον άνθρωπο είναι τα μάτια. Το βλέμμα και ό,τι κρύβει είναι το διεθνές, το διαχρονικό, το μεταφυσικό, το πανίσχυρο, το αδιαμφισβήτητο ανθρώπινο διαβατήριο» είχε δηλώσει κάποτε η Τζένη Καρέζη.

Και ποιος αλήθεια μπορεί να διαφωνήσει με τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου; Γι’ αυτό η στοχευμένη περιποίηση των ματιών είναι μείζονος σημασίας. Αλλωστε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της συγκεκριμένης περιοχής την καθιστούν ευάλωτη ανεξαρτήτως ηλικίας.

* Το δέρμα στα μάτια είναι το πιο λεπτό σε όλο μας το σώμα, με πάχος μόλις ένα χιλιοστό. Για την ακρίβεια είναι 5 φορές πιο λεπτό απ’ ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο. Επίσης έχει λιγοστούς σμηγματογόνους αδένες. Πράγμα που σημαίνει ότι η άμυνά της περιοχής  ενάντια στα σημάδια γήρανσης είναι πιο εξασθενημένη.Δείτε επίσης: Πότε το παιδί μπορεί να κοιμηθεί σε μαξιλάρι; Τι να προσέξετε

*Τα βλέφαρα κάνουν κατά μέσο όρο 10.000 κινήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης μέρας, γεγονός που στρεσάρει τη λεπτή επιδερμίδα στην περιοχή.

* Η περιοχή των ματιών αντικατοπτρίζει πόσο καλά λειτουργεί η μικρο-κυκλοφορία και η λέμφος. Η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα και η ελλιπής διατροφή έχουν άμεση επίπτωση στο βλέμμα μας.

* Κανένα καλλυντικό δεν αντικαθιστά τον ύπνο. Για ένα ξεκούραστο και με λιγότερες ατέλειες βλέμμα κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες καθημερινά.

Γι’ αυτό σχεδιάζουμε μία beauty ρουτίνα η οποία στοχεύει στην απόκτηση του όμορφου, ξεκούραστου και λαμπερού βλέμματος.

Βλεφαρίδες, το must της γοητείας

Αποτελούν ένα από τα κυριότερα στοιχεία για ένα σαγηνευτικό βλέμμα. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου τρεις μήνες, ενώ ο λάθος τρόπος ντεμακιγιάζ, τα ακατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ  αλλά και η τοποθέτηση τεχνητών για ένα μεγάλο διάστημα είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που τις επιβαρύνουν. Αν επιθυμούμε να ενισχύσουμε τη δύναμη, τον όγκο και τη φυσική πυκνότητά τους, χρησιμοποιούμε μια ειδική σύνθεση θρέψης, που περιποιείται τις ρίζες και προστατεύει την κερατίνη τους.

Ο σωστός τρόπος ντεμακιγιάζ

Δεν τρίβουμε και δεν ασκούμε πίεση στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες. Εμποτίζουμε έναν δίσκο από βαμβάκι και τον τοποθετούμε για μερικά δευτερόλεπτα σε κλειστά μάτια. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε απαλά. Αν χρησιμοποιούμε αδιάβροχη μάσκαρα, προτιμάμε μία διφασική λοσιόν και αφήνουμε τον δίσκο στο βλέφαρο περισσότερη ώρα.

Κρέμα ματιών VS ενυδατικής προσώπου

Η Jennifer Aniston διατείνεται ότι κάθε βράδυ, μετά το ντεμακιγιάζ της, βάζει βαζελίνη κάτω από τα μάτια της για να εμποδίσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Ευτυχώς, η κοσμετολογία έχει κάνει άλματα προκειμένου να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά της. Ετσι αν η ενυδατική μας κρέμα ή ο ορός είναι σχεδιασμένα και για την περιοχή των ματιών, τότε μπορούμε άφοβα να τα απλώσουμε στην περιοχή. Ωστόσο μια κρέμα ματιών έχει χαμηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών προκειμένου να μην προκαλεί ερεθισμούς. Επίσης συνήθως είναι υποαλλεργική και δεν έχει άρωμα για τον ίδιο λόγο.

Tip εφαρμογής:

Απλώνουμε το προϊόν με το μεσαίο δάχτυλο ή τον παράμεσο  γύρω από τις κόγχες. Ξεκινάμε από την εξωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική, κάτω απ’ το φρύδι προς τους κροτάφους.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε:

– Δεν εφαρμόζουμε πάνω στα μάτια μας μεγάλες ποσότητες κρέμας, για να αποφύγουμε τυχόν κατακράτηση υγρασίας.

Τα συστατικά που υπόσχονται ένα νεανικό βλέμμα

Τσεκάρουμε αν η κρέμα ματιών ή ο ορός μας περιέχουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω παράγοντες.

– Βιταμίνη Ε: Συμβάλλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

– Σταθεροποιημένη βιταμίνη C: Καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και χαρίζει φωτεινότητα και αντιοξειδωτική προστασία.

– Πεπτίδια και αμινοξέα: Ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και ενυδατώνουν.

– Καφεΐνη: Καταπολεμά το πρήξιμο και τις «σακούλες».

– Υαλουρονικό οξύ: Βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του και συμβάλλει στο «γέμισμα» των ρυτίδων.

-Αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως ρεσβερατρόλη: Καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ποσότητες

xristiana

Διαβήτης τύπου 2: Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος από την έκθεση στον καπνό

xristiana

«Πολικές» θερμοκρασίες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα – Πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες

xristiana