ΚεντρικήΜαγειρική

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μελιτζάνες, καρότα και κους κους

8/10/2022

Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

  • κοτόπουλο: 1 σε μερίδες μερίδες
  • κρεμμύδια: 2 χοντροκομμένα
  • σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
  • πιπεριές: 2 κομμένες σε ροδέλες
  • μελιτζάνες: 2 κομμένες σε κομμάτια
  • καρότα: 4 κομμένα σε ροδέλες
  • ντομάτες: 2 φρέσκες, σε φέτες και 250 γρ. ψιλοκομμένες του κουτιού
  • ⅔ ποτηριού του κρασιού κρασί κόκκινο
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
  • κόκκινο ταμπάσκο: ½ κουταλάκι του γλυκού
  • πάπρικα: λίγη
  • κους κους: 350 γρ.
  • αλάτι
  • βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα καρότα, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρετε κι αυτά.
  • Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο μέσα, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το αλάτι και σβήνετε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί ρίχνετε ένα ποτήρι νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό 30′.
  • Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά προσθέτετε τις ντομάτες και το ντοματάκι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα 20΄-25΄ ακόμη συμπληρώνοντας λίγο νερό επιπλέον. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε το ταμπάσκο.
  • Ετοιμάζετε κατόπιν το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το ανακατεύετε με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω με τα λαχανικά πάνω από το κους κους, αφού το περιχύσετε το βούτυρο. 

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

7ημερη Εθελοντική Αιμοδοσία Του «Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου» Στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου Για Όλους Τους Αιμοδότες Όλων Των Τραπεζών

xristiana

Ανοικτή συζήτηση για την ψυχολογική ασφάλεια στα σχολεία

xristiana

Σούπα με σολομό για ατελείωτη απόλαυση

xristiana