ΚεντρικήΜαγειρική

Καυτερές γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

22/10/2022

Υλικά

  • 600 γρ. μεγάλες γαρίδες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1-2 ολόκληρες κόκκινες πιπεριές καγιέν
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τις γαρίδες, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 2
Σβήστε γρήγορα με το κρασί και προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, τις πιπεριές καγιέν και τον μαϊντανό.

Βήμα 3
Περάστε τις γαρίδες μέσα από τη σάλτσα βουτύρου και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα -προσέχοντας να μην παραψήσετε τις γαρίδες.

Βήμα 4
Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Μία δράση που ξεχωρίζει μεταξύ των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα

xristiana

Fashion tips για να κάνεις update στο στυλ σου

xristiana

Διαδικτυακή Ημερίδα, «Οι επιδημίες του Χειμώνα»

xristiana