ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με σολομό και κόκκινη σάλτσα

2/10/2022

Υλικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. σολομού χωρίς κόκαλα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ. σ. ντοματοπολτό
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 3 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • Για το σερβίρισμα: τριμμένη παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι, φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 3
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και τοποθετήστε τα στο τηγάνι με την πέτσα προς τα πάνω.

Βήμα 4
Τηγανίστε τον σολομό για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα, στη συνέχεια γυρίστε τον και μετακινήστε τον στη μία πλευρά του τηγανιού.

Βήμα 5
Προσθέστε τα κρεμμύδια στον χώρο που έχει απομείνει στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 6
Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 7
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, το αποξηραμένο θυμάρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά.

Βήμα 8
Σπάστε τον σολομό με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού σε χοντρά κομμάτια.

Βήμα 9
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος στη σάλτσα και προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με μια καλή δόση (περίπου 1/4 φλιτζανιού) από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 10
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε αν τα νύχια σας είναι αδύναμα και σπάνε!

xristiana

Μύδια στον ατμό

xristiana

26η Εθελοντική Αιμοδοσία Συλλόγου “Γ. Σεφέρης” Ν. Ιωνίας – Στήριξη της Τράπεζας Αίματος

xristiana