ΚεντρικήΟμορφιά

Team Make up ή Natural στο γυμναστήριο; Tips που θα σε ξετρελάνουν!

21/10/2022

Έχω κάνει και εγώ το λάθος να πάω full βαμμένη απευθείας μετά από το γραφείο στο γυμναστήριο και το αποτέλεσμα ήταν απακαρδιωτικό.

Πέρα από το “Panda Look” με την αδιάβροχη μάσκαρα να τρέχει μαζί με τον ιδρώτα κάτω από τα μάτια, το make up να στάζει στο στρωματάκι και να αφήνω τα σημάδια μου παντού δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αίσθηση που νιώθεις εκείνη την ώρα, το δέρμα σου “μπουκωμένο” να μην αναπνέει!

Το make up στο γυμναστήριο είναι απαγορευτικό και μπορεί να σου προκαλέσει μεγάλο ερεθισμό όπως σπυράκια, μαύρα στίγματα και κοκκινίλες.

Κατά τη διάρκεια που ασκούμαστε το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα και τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται. Η αυξημένη ροή ανοίγει τους πόρους.

Με αποτέλεσμα όλες οι στρώσεις από τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει να απορροφούνται και να καταλήγουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, η οποία έτσι δεν αναπνέει καθόλου.

Γενικά επειδή πιάνουμε πολλά όργανα στο γυμναστήριο που αλλάζουν χέρια δεν πρέπει να βάζουμε τα χέρια μας στο πρόσωπο καθόλου κατά την διάρκεια της άσκησης!

Επίσης όταν γυμναζόμαστε ιδρώνουμε και πολύ μάλιστα. Αν εκείνη την ώρα η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή, ο ιδρώτας και τα βακτήρια παγιδεύονται κάτω από τις στρώσεις του μακιγιάζ. Τζιζ λοιπόν!

Υπάρχουν όμως χρήσιμα tips που μπορεί να σε βοηθήσουν να είσαι περιποιημένη και λαμπερή ακόμα και όταν κάνεις κοιλιακούς και ιδροκοπάς!

Μυστικά που δεν αφορούν μόνο στο μακιγιάζ αλλά έχουν να κάνουν και με το ντύσιμο για να είσαι άνετη αλλά και τα μαλλιά.

Ρωτήσαμε την γυμνάστρια Mαριλίνα Βακονδίου που γυμνάζεται καθημερινά, (με τα χρόνια εμπειρίας έχει δει αρκετά λάθη από μαθήτριες της) και τι προτείνει γενικά στα κορίτσια που τους αρέσει να αθλούνται αλλά θέλουν παράλληλα να είναι και κομψές.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

*Χρησιμοποίησε μια αδιάβροχη μάσκαρα, ένα διάφανο lip gloss και βαριά βαριά ένα concealer τοπικά για να καλύψεις σπυράκια ή μαύρους κύκλους

*Να έχεις μαζί σου ένα water mist που θα σε βοηθήσει τη στιγμή που το χρειάζεσαι να ανανεώσεις και να δροσίσεις την επιδερμίδα σου

ΜΑΛΛΙΑ

*Προτίμησε να έχεις τα μαλλιά δεμένα χαλαρά με ένα λαστιχάκι για να μην πέφτουν στο πρόσωπο

*Oι πλεξίδες δεξιά και αριστερά από το πρόσωπο θα σε βοηθήσουν πολύ να κάνεις τις ασκήσεις ξαπλωτή στο στρωματάκι χωρίς να πιέζεις πίσω το κεφάλι (Η χαμηλή αλογοουρά δεν ενδείκνυται για ασκήσεις στο δάπεδο)

*Γενικά μην σφίγγεις υπερβολικά πολύ τα μαλλιά σου όταν τα δένεις, ασκείς πίεση στο κεφάλι χωρίς να το καταλάβεις κάνοντας αερόβιο π.χ. με ψηλή αλογοουρά.

ΡΟΥΧΑ

*Άνετα καλής ποιότητας αθλητικά ρούχα που θα σε βοηθούν να εκτελείς τις ασκήσεις

*Να φοράς αθλητικό σουτιέν μέσα από την βαμβακερή μπλούζα πχ που θα συγκρατεί το στήθος αλλά δεν θα το πιέζει ή μπουστάκια.

*Τα κολάν που αγκαλιάζουν το σώμα είναι πιο βολικά από φαρδιές φόρμες που σίγουρα σε ζεσταίνουν και περισσότερο

*Να έχεις πάντα μια αλλαξιά μαζί σου και να μην βγαίνεις μετά την άσκηση ιδρωμένη έξω!

Μην ξεχνάς μετά από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, θα πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με ένα ήπιο σαπούνι ή νερό micellair.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Η Ολυμπιακή φλόγα έρχεται στο Λαύριο

xristiana

Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα Για Τον Καρκίνο Του Παγκρέατος

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 10/6

xristiana